Heves Vármegyei Sakkszövetség oldala

Heves és Nógrád vármegyei sakkélet

 

Szövetségi hírek ♞  Csapatbajnokság ♝  Versenybeszámolók ♚  Ifjúsági hírek ♕  Egyéni beszámolók ♕  Egyéb híranyagok ♟  Versenykiírások ♙  Minden hír


Aktuális bajnokságok oldalai

CR: Felnőtt CSB CR: Serdülő CSB Heves I. NBII Erkel (Bolyky) SZUPERLIGA (Kékesi)

 

Fordított időrendben

Szűrés: Csapatbajnokság


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság második versenynapja

A második versenynapon a harmadik és negyedik fordulóra került sor a felnőtt csapatbajnokságon. Jellemzően nagyarányú győzelmek történtek, de még így is rendkívüli eredmény, hogy az Andornaktálya 10-0-ra lelépte a gyenge napot kifogó Mezőkövesd megyei különítményét. A második versenynap után a Kékesi SE csapata továbbra is őrzi első helyét, de már 30 ponttal. A második helyen Pétervására áll, és a tavalyi bajnokcsapat, Salgótarján sakkozói harmadik helyen várják a következő, december 3-1 versenynapot. Andornaktálya a 3. fordulós nagyarányú győzelmével feljött a negyedik helyre, leszorítva a tavalyi bronzérmes Hatvant.Szekeres Sándor  (2023.11.13.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei serdülő csapatbajnokság második versenynapja

A sürgősen megoldandó teremprobléma miatt két fordulót játszottak ifik, 2x15 perces gondolkodási idővel. Az új időbeosztás jót tett mezőny hangulatának. A gyerekek láthatóan élvezték gyorsabb, pattogósabb ritmust. A harmadik forduló után a Karancslapüjtő állt az élre, másodikként Salgótarján követi, a harmadik pedig a Kékesi SE második csapata. Legközelebb 2023. december 3-án találkozunk, ahol a negyedik és az ötödik forduló után győztest avatunk és ünnepélyes eredményhirdetéssel zárjuk a 2023/24-es serdülő csapatbajnokságot.Szekeres Sándor  (2023.11.13.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A Kékesi SE fiataljai ragyogóan szerepeltek a Magyar Nemzeti Ifjúsági Csapatbajnokságon

A Kékesi SE Ifjúsági sakkozói részt vettek a 2023 november 02-től – november 05-ig megrendezett Magyar Nemzeti Ifjúsági Csapatbajnokságon és nagyszerű eredményt értek el.Szekeres Sándor  (2023.11.06.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az újonc Kékesi SE győzelemmel kezdett a Szuperligában

Várakozáson felüli szerepléssel rukkolt ki a Kékesi SE gárdája a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság élvonalát jelentő Szuperligában.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.10.30.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kékesi SE: rajtol a gyöngyössolymosi klub a Szuperligában

A makói Korona Szállóban rendezendő kettős fordulóval kezdi története első idényét a Szuperliga GM Szabó László csoportjában a gyöngyössolymosi Kékesi SE.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.10.30.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
I. POLGÁRMESTER KUPA APC meghívásos sakkcsapat verseny kiírása

A verseny célja: Apc község és a sakk népszerűsítése, sportbaráti kapcsolatok ápolása, építése, versenyzési lehetőség biztosítása amatőröknek is.Tódor Sándor  (2023.10.19.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Döccenősen kezdett a Bolyky Bástya az NB II Erkel csoportjában

A bajnoki évad indító fordulójában hazai pályán fogadta az Egri Bolyky Bástya a Honvéd Aurora (HASE) együttesét az NB II Erkel csoportjában. A mérkőzés versenybírájának tisztét az egri Rauch Ferenc látta el. A forduló legszorosabb eredményét hozva, végül a vendég együttes 7-5-re diadalmaskodott.Szekeres Sándor  (2023.10.08.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság első versenynapja

Párhuzamosan két bajnokság indult, azonos időpontban a serdülő és a felnőtt CSB. A szokásos első napi döcögés ezért egy kicsit erősebbre sikeredett, de elindulunk. A bajnoki évadot Barna Nándor, a Heves és Nógrád vármegyei megyei sakkszövetségek elnöke, a helyszínt biztosító támogatónk, Szőke István, az Agria Pláza igazgatója, Oroján Sándor önkormányzati képviselő, és Vajda Albert, a Bolyky Bástya csapatvezetője és a technikai feltételek biztosítója nyitotta meg. A bátorító szavak után a mezőny órát indított.Szekeres Sándor  (2023.10.03.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei serdülő csapatbajnokság első versenynapja

A szokásos első napi döcögésekkel indult 2023/24-es bajnoki évadunk. Nehezítette az indulást, hogy egyszerre két versenyt kellett elindítani a szervezőknek és csapatvezetőknek, a felnőttek és a serdülők csapatbajnokságát, ráadásul a Plázán belül két helyszínen.Szekeres Sándor  (2023.10.03.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves és Nógrád vármegye serdülő csapat rapid sakkbajnokságának versenykiírása - 2023-2024

A bajnokság célja a serdülő csapat bajnoki cím eldöntése. A sakk sport fejlődésének elősegítése, a sportbarátság és az ifjúsági sakk erősítése, kezdő sakkozók részére verseny lehetőség biztosítása, felkészülés a megyei és országos sakk diákolimpiákra.Hotzi György  (2023.09.28.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
HEVES ÉS NÓGRÁD VÁRMEGYE 2023/2024-es FELNŐTT SAKK CSAPATBAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

A bajnokság célja Heves vármegye sakk csapatbajnoka és Nógrád vármegye sakk csapatbajnoka címek eldöntése Minden Heves vármegyei sportkör és a hagyományoknak megfelelően minden Nógrád vármegyei sportkör nevezheti sakkszakosztályának 10 táblás csapatát.  Mezőkövesd II. csapata is nevezhet a csapatbajnokságra. A nevezés elfogadásáról a Versenybíróság dönt. A 10 főből legalább 2 fő ifjúsági versenyző kell, hogy legyen, akik 2005.január 01. után születettek. Egy ifjúsági versenyzőt helyettesíthet női versenyző, de mérkőzésenként legalább 1 ifjúsági versenyzőnek játszania kell.Hotzi György  (2023.09.28.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A gyöngyössolymosiak Magyarország legjobb tíz csapata között sakkozhatnak

A honi élvonalat jelentő Szuperligában, a 10 csapatot felvonultató GM Szabó László csoportban szerepelhet a 2023/24-es évben a Kékesi SE csapata. Ezzel tovább íródik a gyöngyössolymosi klub történetének aranykötete.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.09.29.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Diadalt aratott az egyetlen nógrádi sakkcsapat Hevesben

Véget ért a Heves-Nógrád megyei közös sakk csapatbajnokság, amelynek keretében legutóbb az egri Agria Plázában „estek egymásnak” a felek. Az abszolút rangsor alapján bajnok lett a Salgótarján TSE csapata. A hevesiek közül pedig a Pétervására SE bizonyult a legjobbnak. A megmérettetéseken ebben a versenyévadban már csak nyolc csapat vett részt, hét hevesi és egy nógrádi, a korábbi tíz-tizenkét együttessel szemben.Fodor Orsolya  (2023.04.28.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Negyedik versenynap

A negyedik versenynappal folytattuk, és be is fejeztük az utolsó fordulóval a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat. A forduló előtt a már szokásossá vált Életmű-díj átadására került sor. Az idén Rauch Ferenc, mindenki Feri bácsija és a Munkácsról Gyöngyösre áttelepült Szatmáry-Révai József, Józsi bácsi vehette át a megyei vezetőség által adományozott díjat. Köszönjük rendkívül értékes munkájukat és reméljük hogy minél tovább köztünk maradva folytatják azt, amit egész életükben mindig is javunkra alkottak.Szekeres Sándor  (2023.04.27.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Harmadik versenynap

A harmadik versenynappal folytattuk a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat. Sajnos, egy-két csapat foghíjasan tudott felállni, "gyermekbetegségek" okán. Különleges meglepetés volt a Kékesi SE felállása. Mind a tíz táblán ifjúsági játékost ültettek le és egy-két meglepetést még mellékeltek mindkét fordulóban.
A versenyévad elejétől vezető Hatvant leváltották. Salgótarján és Pétervására is megelőzte őket. Az utolsó forduló helyosztójában Pétervására és Hatvan egymással játszik. Jó eséllyel közülük kerülhet ki a megyei bajnokcsapat, de a mezőny állása szoros és lehetnek még meglepetések itt is.
A mellékelt képen a Kékesi SE ifjúsági különítménye.


Szekeres Sándor  (2023.03.20.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Második versenynap

Az Agria Plázában folytattuk a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat a második versenynappal. Kellemes, kényelmes helyszín és kiszolgálás, köszönhetően Vajda Albertnek, a Bolyky csapatvezetőjének.
Ennek ellenére, mintha a csapatok siettek volna valahová, szinte példa nélküli, hogy fél órával korábban ért véget minden játszma, mint szokott.


Szekeres Sándor  (2023.02.27.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Első versenynap

Kissé havasan, de elindult a 2022/23-as bajnokságunk. Vendéglátónk, Eged István Pétervására polgármestere mondott ünnepi köszöntőt, jó versenyzést kívánva a mezőnynek. A nemrég, 88 éves korában elhunyt Csizmadia Lajos sportvezetőre emlékezett meg egyperces néma felállással a megyei sakktársadalom. A bevezető információk után elindultak a sakkórák...Szekeres Sándor  (2023.01.16.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság negyedik versenynapja

A negyedik versenynap hetedik és nyolcadik fordulójával folytatódott megyei bajnokságunk. Talán az óraállításnak köszönhető, de kissé rapszódikus eredményeket hozott a nap.Szekeres Sándor  (2022.03.28.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság harmadik versenynapja

A harmadik versenynap ötödik és hatodik fordulójával folytatódott a megyei bajnokságunk. A tarjániak 9-1-es győzelmükkel továbbra is az élen állnak.Szekeres Sándor  (2022.03.21.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves Megyei alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2021/2022. tanévi diákolimpia megyei sakk csapatversenyének versenykiírása

Heves Megye 2021/2022. tanévi diákolimpia megyei sakk csapatversenyének versenykiírása.Hotzi György  (2022.03.07.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság második versenynapja

A második versenynap harmadik és negyedik fordulójával folytatódott a megyei bajnokságunk. Három csapat tudott győzni mindkét fordulóban.Szekeres Sándor  (2022.02.21.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság első versenynapja

Kilenc csapat részvételével, majd kétéves szünet után, ismét ringbe szálltak megyéink sakkmatadorai.Szekeres Sándor  (2022.01.24.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves Megyei serdülő sakkbajnokság első versenynapja

A Pétervásárai Művelődésházban, 2021. november 14-én, vasárnap 10 órai kezdéssel rendezték meg a 2021/22-es versenyévad megyei serdülő bajnokságát, alsó és felsős csoportbontásban.Tóth János-Vajda Albert  (2021.11.16.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Szomszédvárak küzdelmében az esélyes lehengerlő győzelmet aratott

Az NBII második fordulójában a két hevesi csapat egymással találkozott a Kékesi SE otthonában, Gyöngyössolymoson. Szekeres Sándor  (2021.11.03.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
HEVES MEGYE 2021/2022-es FELNŐTT SAKK CSAPATBAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

A bajnokság célja Heves megye sakk csapatbajnoka és Nógrád megye sakk csapatbajnoka címek eldöntése.Hotzi György  (2021.10.20.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Felemás kezdés az NB-s csapatainknál

A Kékesi SE biztos győzelemmel, az Egri Bolyky Bástya SE pedig kisarányú verességel vette az NB II Erkel csoportjának első fordulóját.Szekeres Sándor  (2021.10.13.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Elindultunk!

Egy-másfél év után ismét ringbe szállt a sakkvilág színe-java, apraja-nagyja. Meddig tart az idei csébénk, csak a vírus tudja. Amíg mehet, játszunk.Szekeres Sándor  (2021.10.12.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 9-10. fordulója

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 9-10. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.12.31.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az Energia SC és az Andornaktálya is mattolta ellenfelét

Mindkét NB-s csapatunk sikerrel vette a február 19-es hétvégi akadályt.Sike Károly (HEOL)   (2020.03.05.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/20 évi serdülő bajnokság 3-4. fordulója

A 2019/20-as évi serdülő egyéni és csapat versenyének 3-4. fordulóját rendezték meg Pétervásárán, 2020. február 29-én.Tóth János  (2019.11.23.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/2020 évi Heves Megyei serdülő egyéni és csapat rapid sakkverseny kiírása

Heves Megyei serdülő egyéni és csapat rapid sakkverseny versenykiírása.Tóth János  (2020.02.25.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 7-8. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 7-8. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2020.01.28.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 5-6. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 5-6. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.12.31.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
NB I/B: negyedik helyen telel az Energia SC

Az NB II-es Andornaktálya SE remizett a Gödöllő vendégeként. Sike Károly (HEOL)   (2019.12.31.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/20 évi serdülő bajnokság 1-2. fordulója

A 2019/20-as évi serdülő egyéni és csapat versenyének első két fordulóját rendezték meg Pétervásárán, november 16-án.

 

 Tóth János  (2019.11.23.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 1-4. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 1-4. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.10.24.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves Megye 2019/20-as felnőtt sakk csapatbajnokságának versenykiírása

Heves és Nógrád megye 2019/20-as felnőtt sakk csapatbajnokságának versenykiírása. A verseny rendezője a Heves Megyei Sakkszövetség.Hotzi György  (2019.09.06.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Csapatbajnoki beharangozó

A 2019/20-as HEVES-NÓGRÁD megyei sakk csapatbajnokságban  tizenkét csapat indul. Összesen hat versenynapunk lesz. Október hatodikán indulunk. Két további versenynap 2019-ben: október 20 és november 24. Szekeres Sándor  (2019.09.05.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Energia SC: hibátlan mérleggel bajnok a két évvel ezelőtti utolsó

Azok után, hogy 2017-ben majdnem búcsúzott az NB II-től az akkor még Mátra SE néven szerepelt gyöngyösi csapat, a 2018/19-es idényt százszázalékos teljesítménnyel nyerte az Energia SC együttese. Az NB II. Erkel-csoportjában a 9., vagyis az utolsó forduló rangadója döntött az aranyérem sorsáról. A gyöngyösiek a legfőbb rivális BEAC I. Barcza gárdájának vendégeként ültek asztalhoz és nyertek szoros csatában 6,5:5,5-re. A győzelem eredményeként a bajnoki cím a 2019/20-as szezonra NB I/B-s indulási jogot jelentett az ESC-nek, amely a tavalyi ötödik helyről lépett előbbre.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.05.15.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Füzesabony a bajnok Heves megye 2018/2019-es sakk csapatbajnokságán

Utolsó fordulóig szoros versenyfutás volt az első és második helyezett, Füzesabony és az Egri SRSK csapata között. Az utolsó forduló után mindkét csapatnak 66.5 pontja volt azonos meccspont mellett. Végül az egymás elleni eredmény döntött a 2018/2019 évi bajnokcsapat javára.Szekeres Sándor  (2019.05.06.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az Energia SC hátát nézi a mezőny

Az NB II. Erkel csoportjának 7. fordulójában mindkét megyénkbeli csapat hazai környezetben győzött. Sike Károly (HEOL)   (2019.03.15.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Andornak, Energia: így kell ezt!

Mindkét megyénkbeli csapat győzött a hétvégén az NB II Erkel csoportjának 2. fordulójában.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.11.22.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Csizmadia 45 év múltán átadta a stafétát

Mérföldkövet jelent, hogy több mint négy évtized után úgy kezdte a 2018/19-es bajnoki idényt a gyöngyösi csapat, hogy szakosztályvezetőként már nem Csizmadia Lajos irányítja az NB II. Erkel csoportjában szereplő gárdát. Az Andornaktálya elleni fölényes győzelmet (9,5:2,5)már másképp élte meg Csizmadia Lajos. A kiváló rajtnak természetesen örült a korábbi szakosztályvezető, mint ahogy annak is, hogy a legutóbbi kiírásban talpra állt és az ötödik helyen végzett, az előző évben kudarcot vallott együttes. Az 1973-tól vezénylő Csizmadia úgy adhatta át a stafétát utódjának, hogy a tervek szebb reményekre jogosítják a korábban Mátra SE néven szerepelt alakulatot.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.11.07.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Energia SC: lelépték a megyei riválist

Az NB II-es rajton fölényesen győztek a gyöngyösiek. Megyei riválisok ültek asztalhoz egymással szemben a 2018/19-es NB II-es csapatbajnokság nyitányán. A gyöngyösi mérkőzésen igazolódtak az erőviszonyok, az Energia SC együttese fölényesen győzött az andornaktályai legénység ellen.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.10.31.)Nyomtatható változat       Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
 STATISZTIKA
 TÁRSOLDALAK

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


REGISZTRÁCIÓ
 Tárhelyszolgáltatónk

Unsoft.hu

Kapcsolat

Levél a webmesternek

 
  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  GONDOLGOK
  FORRÁSOK
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Elektro-Tec, Gyöngyös
  Ősmagyar nyelvek
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Meglátások
  Boricsev Oleg
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  A gyöngyösi Ringsted utca oldala
  Évelő növények, évelő virágok
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Szekeres Sándor: Egyszerű játékok a sakktáblán
  Szkíta Főnix
  The Scythian Phoenix
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken
 

ONLINE CHESS SCHOOL
AND MATERIAL
COLLECTION

ONLINE
SAKKISKOLA
ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY

 

Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.