Heves Vármegyei Sakkszövetség oldala

Heves és Nógrád vármegyei sakkélet

 

Szövetségi hírek ♝  Csapatbajnokság ♔  Versenybeszámolók ♗  Ifjúsági hírek ♝  Egyéni beszámolók ♕  Egyéb híranyagok ♝  Versenykiírások ♙  LEJÁRT IDŐPONTÚ ♟  Minden hír


Aktuális bajnokságok oldalai

CR: Felnőtt CSB CR: Serdülő CSB Heves I. NBII Erkel (Bolyky) SZUPERLIGA (Kékesi)

 

Fordított időrendben

Szűrés: Csapatbajnokság


 
A nagycsapatainknak az év első NB-s fordulója kissé gyengére sikeredett

Sajnos mindkét együttesünk, a Szuperligás Kékesi SE és az NB II-es Egri Bolyky Bástya SE is nagyarányú vereségett szenvedett el a nagyobb erőt képviselő ellenfelétől.Szekeres Sándor  (2024.02.20.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság ötödik, utolsó versenynapja

Az Agria Parkban rendezett kilencedik, utolsó forduló mérkőzéseivel befejeződött a 2023/2024. évi Heves/Nógrád vármegyei sakkcsapat bajnokság.Szekeres Sándor  (2024.01.22.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az egyéni döntőben 117 ifjú mozgatta a bábukat

A Heves Vármegyei Sakkszövetség és az Egri Bolyky Bástya SE szervezésében – kisebb, nagyobb bonyodalmak közepette – sikerült lebonyolítani a 2023/2024-es egyéni és csapatsakk-diákolimpia megyei döntőit.Bódi Csaba (HEOL)  (2024.02.17.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság negyedik versenynapja

A 2024-es év első versenynapján, sorban a negyediken a hetedik és a nyolcadik fordulót játszották le a felnőtt csapatok a Heves/Nógrád vármegyék bajnokságán, január 21-én.Szekeres Sándor  (2024.01.22.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Egri Bolyky Bástya SE: fényes mattok a Vízügyi SC ellen

Idénybeli első győzelmét az NB II. Erkel-csoportjának 3. fordulójában aratta a vármegyeszékhelyi együttes, amelynek vendégjátékosa az egyéni ob-n hangol a 2024-es sakkolimpiára.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.12.14.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
I. Polgármester Kupa

December 9-én került megrendezésre Apcon az Ady Endre Művelődési Ház nagytermében az I. Polgármester Kupa meghívásos sakk csapat verseny. A versenyt Juhász István polgármester és Barna Nándor a Heves és Nógrád vármegyei Sakkszövetség elnöke nyitotta meg.Bognár Barna  (2023.12.14.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kékesi SE: az első hazai szuperligás meccsen négy pont termett

A honi élvonalban első idényét töltő Kékesi SE csapata dicséretesen helytállt vasi vendégével szemben a 2023/24-es bajnoki év első hazai mérkőzésén.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.12.13.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság harmadik versenynapja

December első vasárnapján a harmadik versenynapon az ötödik és a hatodik fordulót játszották le a felnőtt csapatok a Heves/Nógrád vármegyék bajnokságán. A délelőtti fordulóban, hasonlóan mint az előző játéknapon, jellemzően nagyarányú győzelmek történtek. A favorit 7-3-as végeredmény volt, csak egy 8-2-es bontotta sort. Délutánra már vagy elfáradtak a viadorok, vagy békésebb szemlélettel álltak hozzá. Még két döntetlen is volt Salgótarján és Pétervására, valamint Hatvan és az újonc Apc között. Majd lehiggadva hazaballagtak, mint a szamosparti kurta kocsma legényei.Szekeres Sándor  (2023.12.05.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A Heves/Nógrád vármegyék 2023/24 évi serdülő csapatbajnokságán első a Hatvan SK csapata

December harmadikán az egri Plázában a sakkozók által csak Bódi Tamás teremnek nevezett kis teremben befejeződött a Heves és Nógrád vármegyei serdülők csapatbajnoksága. A versenyen tíz csapat indult, ahol az Egri Bolyky Bástya SE három, a Kékesi SE két csapatot indított. A négy főből álló csapatok öt fordulón keresztül küzdöttek a helyezésekért de a verseny jó felkészülés volt a közeledő megyei sakk diákolimpia döntőjére. Az utolsó versenynapon ismét két fordulóra került sor.Szekeres Sándor  (2023.12.05.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság második versenynapja

A második versenynapon a harmadik és negyedik fordulóra került sor a felnőtt csapatbajnokságon. Jellemzően nagyarányú győzelmek történtek, de még így is rendkívüli eredmény, hogy az Andornaktálya 10-0-ra lelépte a gyenge napot kifogó Mezőkövesd megyei különítményét. A második versenynap után a Kékesi SE csapata továbbra is őrzi első helyét, de már 30 ponttal. A második helyen Pétervására áll, és a tavalyi bajnokcsapat, Salgótarján sakkozói harmadik helyen várják a következő, december 3-1 versenynapot. Andornaktálya a 3. fordulós nagyarányú győzelmével feljött a negyedik helyre, leszorítva a tavalyi bronzérmes Hatvant.Szekeres Sándor  (2023.11.13.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei serdülő csapatbajnokság második versenynapja

A sürgősen megoldandó teremprobléma miatt két fordulót játszottak ifik, 2x15 perces gondolkodási idővel. Az új időbeosztás jót tett mezőny hangulatának. A gyerekek láthatóan élvezték gyorsabb, pattogósabb ritmust. A harmadik forduló után a Karancslapüjtő állt az élre, másodikként Salgótarján követi, a harmadik pedig a Kékesi SE második csapata. Legközelebb 2023. december 3-án találkozunk, ahol a negyedik és az ötödik forduló után győztest avatunk és ünnepélyes eredményhirdetéssel zárjuk a 2023/24-es serdülő csapatbajnokságot.Szekeres Sándor  (2023.11.13.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A Kékesi SE fiataljai ragyogóan szerepeltek a Magyar Nemzeti Ifjúsági Csapatbajnokságon

A Kékesi SE Ifjúsági sakkozói részt vettek a 2023 november 02-től – november 05-ig megrendezett Magyar Nemzeti Ifjúsági Csapatbajnokságon és nagyszerű eredményt értek el.Szekeres Sándor  (2023.11.06.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az újonc Kékesi SE győzelemmel kezdett a Szuperligában

Várakozáson felüli szerepléssel rukkolt ki a Kékesi SE gárdája a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság élvonalát jelentő Szuperligában.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.10.30.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kékesi SE: rajtol a gyöngyössolymosi klub a Szuperligában

A makói Korona Szállóban rendezendő kettős fordulóval kezdi története első idényét a Szuperliga GM Szabó László csoportjában a gyöngyössolymosi Kékesi SE.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.10.30.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Döccenősen kezdett a Bolyky Bástya az NB II Erkel csoportjában

A bajnoki évad indító fordulójában hazai pályán fogadta az Egri Bolyky Bástya a Honvéd Aurora (HASE) együttesét az NB II Erkel csoportjában. A mérkőzés versenybírájának tisztét az egri Rauch Ferenc látta el. A forduló legszorosabb eredményét hozva, végül a vendég együttes 7-5-re diadalmaskodott.Szekeres Sándor  (2023.10.08.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság első versenynapja

Párhuzamosan két bajnokság indult, azonos időpontban a serdülő és a felnőtt CSB. A szokásos első napi döcögés ezért egy kicsit erősebbre sikeredett, de elindulunk. A bajnoki évadot Barna Nándor, a Heves és Nógrád vármegyei megyei sakkszövetségek elnöke, a helyszínt biztosító támogatónk, Szőke István, az Agria Pláza igazgatója, Oroján Sándor önkormányzati képviselő, és Vajda Albert, a Bolyky Bástya csapatvezetője és a technikai feltételek biztosítója nyitotta meg. A bátorító szavak után a mezőny órát indított.Szekeres Sándor  (2023.10.03.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei serdülő csapatbajnokság első versenynapja

A szokásos első napi döcögésekkel indult 2023/24-es bajnoki évadunk. Nehezítette az indulást, hogy egyszerre két versenyt kellett elindítani a szervezőknek és csapatvezetőknek, a felnőttek és a serdülők csapatbajnokságát, ráadásul a Plázán belül két helyszínen.Szekeres Sándor  (2023.10.03.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A gyöngyössolymosiak Magyarország legjobb tíz csapata között sakkozhatnak

A honi élvonalat jelentő Szuperligában, a 10 csapatot felvonultató GM Szabó László csoportban szerepelhet a 2023/24-es évben a Kékesi SE csapata. Ezzel tovább íródik a gyöngyössolymosi klub történetének aranykötete.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.09.29.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Diadalt aratott az egyetlen nógrádi sakkcsapat Hevesben

Véget ért a Heves-Nógrád megyei közös sakk csapatbajnokság, amelynek keretében legutóbb az egri Agria Plázában „estek egymásnak” a felek. Az abszolút rangsor alapján bajnok lett a Salgótarján TSE csapata. A hevesiek közül pedig a Pétervására SE bizonyult a legjobbnak. A megmérettetéseken ebben a versenyévadban már csak nyolc csapat vett részt, hét hevesi és egy nógrádi, a korábbi tíz-tizenkét együttessel szemben.Fodor Orsolya  (2023.04.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Negyedik versenynap

A negyedik versenynappal folytattuk, és be is fejeztük az utolsó fordulóval a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat. A forduló előtt a már szokásossá vált Életmű-díj átadására került sor. Az idén Rauch Ferenc, mindenki Feri bácsija és a Munkácsról Gyöngyösre áttelepült Szatmáry-Révai József, Józsi bácsi vehette át a megyei vezetőség által adományozott díjat. Köszönjük rendkívül értékes munkájukat és reméljük hogy minél tovább köztünk maradva folytatják azt, amit egész életükben mindig is javunkra alkottak.Szekeres Sándor  (2023.04.27.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Harmadik versenynap

A harmadik versenynappal folytattuk a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat. Sajnos, egy-két csapat foghíjasan tudott felállni, "gyermekbetegségek" okán. Különleges meglepetés volt a Kékesi SE felállása. Mind a tíz táblán ifjúsági játékost ültettek le és egy-két meglepetést még mellékeltek mindkét fordulóban.
A versenyévad elejétől vezető Hatvant leváltották. Salgótarján és Pétervására is megelőzte őket. Az utolsó forduló helyosztójában Pétervására és Hatvan egymással játszik. Jó eséllyel közülük kerülhet ki a megyei bajnokcsapat, de a mezőny állása szoros és lehetnek még meglepetések itt is.
A mellékelt képen a Kékesi SE ifjúsági különítménye.


Szekeres Sándor  (2023.03.20.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Második versenynap

Az Agria Plázában folytattuk a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat a második versenynappal. Kellemes, kényelmes helyszín és kiszolgálás, köszönhetően Vajda Albertnek, a Bolyky csapatvezetőjének.
Ennek ellenére, mintha a csapatok siettek volna valahová, szinte példa nélküli, hogy fél órával korábban ért véget minden játszma, mint szokott.


Szekeres Sándor  (2023.02.27.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Első versenynap

Kissé havasan, de elindult a 2022/23-as bajnokságunk. Vendéglátónk, Eged István Pétervására polgármestere mondott ünnepi köszöntőt, jó versenyzést kívánva a mezőnynek. A nemrég, 88 éves korában elhunyt Csizmadia Lajos sportvezetőre emlékezett meg egyperces néma felállással a megyei sakktársadalom. A bevezető információk után elindultak a sakkórák...Szekeres Sándor  (2023.01.16.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság negyedik versenynapja

A negyedik versenynap hetedik és nyolcadik fordulójával folytatódott megyei bajnokságunk. Talán az óraállításnak köszönhető, de kissé rapszódikus eredményeket hozott a nap.Szekeres Sándor  (2022.03.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság harmadik versenynapja

A harmadik versenynap ötödik és hatodik fordulójával folytatódott a megyei bajnokságunk. A tarjániak 9-1-es győzelmükkel továbbra is az élen állnak.Szekeres Sándor  (2022.03.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság második versenynapja

A második versenynap harmadik és negyedik fordulójával folytatódott a megyei bajnokságunk. Három csapat tudott győzni mindkét fordulóban.Szekeres Sándor  (2022.02.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság első versenynapja

Kilenc csapat részvételével, majd kétéves szünet után, ismét ringbe szálltak megyéink sakkmatadorai.Szekeres Sándor  (2022.01.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves Megyei serdülő sakkbajnokság első versenynapja

A Pétervásárai Művelődésházban, 2021. november 14-én, vasárnap 10 órai kezdéssel rendezték meg a 2021/22-es versenyévad megyei serdülő bajnokságát, alsó és felsős csoportbontásban.Tóth János-Vajda Albert  (2021.11.16.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Szomszédvárak küzdelmében az esélyes lehengerlő győzelmet aratott

Az NBII második fordulójában a két hevesi csapat egymással találkozott a Kékesi SE otthonában, Gyöngyössolymoson. Szekeres Sándor  (2021.11.03.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Felemás kezdés az NB-s csapatainknál

A Kékesi SE biztos győzelemmel, az Egri Bolyky Bástya SE pedig kisarányú verességel vette az NB II Erkel csoportjának első fordulóját.Szekeres Sándor  (2021.10.13.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Elindultunk!

Egy-másfél év után ismét ringbe szállt a sakkvilág színe-java, apraja-nagyja. Meddig tart az idei csébénk, csak a vírus tudja. Amíg mehet, játszunk.Szekeres Sándor  (2021.10.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 9-10. fordulója

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 9-10. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.12.31.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az Energia SC és az Andornaktálya is mattolta ellenfelét

Mindkét NB-s csapatunk sikerrel vette a február 19-es hétvégi akadályt.Sike Károly (HEOL)   (2020.03.05.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/20 évi serdülő bajnokság 3-4. fordulója

A 2019/20-as évi serdülő egyéni és csapat versenyének 3-4. fordulóját rendezték meg Pétervásárán, 2020. február 29-én.Tóth János  (2019.11.23.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 7-8. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 7-8. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2020.01.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 5-6. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 5-6. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.12.31.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
NB I/B: negyedik helyen telel az Energia SC

Az NB II-es Andornaktálya SE remizett a Gödöllő vendégeként. Sike Károly (HEOL)   (2019.12.31.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/20 évi serdülő bajnokság 1-2. fordulója

A 2019/20-as évi serdülő egyéni és csapat versenyének első két fordulóját rendezték meg Pétervásárán, november 16-án.

 

 Tóth János  (2019.11.23.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 1-4. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 1-4. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.10.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Csapatbajnoki beharangozó

A 2019/20-as HEVES-NÓGRÁD megyei sakk csapatbajnokságban  tizenkét csapat indul. Összesen hat versenynapunk lesz. Október hatodikán indulunk. Két további versenynap 2019-ben: október 20 és november 24. Szekeres Sándor  (2019.09.05.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Energia SC: hibátlan mérleggel bajnok a két évvel ezelőtti utolsó

Azok után, hogy 2017-ben majdnem búcsúzott az NB II-től az akkor még Mátra SE néven szerepelt gyöngyösi csapat, a 2018/19-es idényt százszázalékos teljesítménnyel nyerte az Energia SC együttese. Az NB II. Erkel-csoportjában a 9., vagyis az utolsó forduló rangadója döntött az aranyérem sorsáról. A gyöngyösiek a legfőbb rivális BEAC I. Barcza gárdájának vendégeként ültek asztalhoz és nyertek szoros csatában 6,5:5,5-re. A győzelem eredményeként a bajnoki cím a 2019/20-as szezonra NB I/B-s indulási jogot jelentett az ESC-nek, amely a tavalyi ötödik helyről lépett előbbre.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.05.15.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Füzesabony a bajnok Heves megye 2018/2019-es sakk csapatbajnokságán

Utolsó fordulóig szoros versenyfutás volt az első és második helyezett, Füzesabony és az Egri SRSK csapata között. Az utolsó forduló után mindkét csapatnak 66.5 pontja volt azonos meccspont mellett. Végül az egymás elleni eredmény döntött a 2018/2019 évi bajnokcsapat javára.Szekeres Sándor  (2019.05.06.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az Energia SC hátát nézi a mezőny

Az NB II. Erkel csoportjának 7. fordulójában mindkét megyénkbeli csapat hazai környezetben győzött. Sike Károly (HEOL)   (2019.03.15.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Andornak, Energia: így kell ezt!

Mindkét megyénkbeli csapat győzött a hétvégén az NB II Erkel csoportjának 2. fordulójában.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.11.22.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Csizmadia 45 év múltán átadta a stafétát

Mérföldkövet jelent, hogy több mint négy évtized után úgy kezdte a 2018/19-es bajnoki idényt a gyöngyösi csapat, hogy szakosztályvezetőként már nem Csizmadia Lajos irányítja az NB II. Erkel csoportjában szereplő gárdát. Az Andornaktálya elleni fölényes győzelmet (9,5:2,5)már másképp élte meg Csizmadia Lajos. A kiváló rajtnak természetesen örült a korábbi szakosztályvezető, mint ahogy annak is, hogy a legutóbbi kiírásban talpra állt és az ötödik helyen végzett, az előző évben kudarcot vallott együttes. Az 1973-tól vezénylő Csizmadia úgy adhatta át a stafétát utódjának, hogy a tervek szebb reményekre jogosítják a korábban Mátra SE néven szerepelt alakulatot.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.11.07.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Energia SC: lelépték a megyei riválist

Az NB II-es rajton fölényesen győztek a gyöngyösiek. Megyei riválisok ültek asztalhoz egymással szemben a 2018/19-es NB II-es csapatbajnokság nyitányán. A gyöngyösi mérkőzésen igazolódtak az erőviszonyok, az Energia SC együttese fölényesen győzött az andornaktályai legénység ellen.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.10.31.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
 STATISZTIKA
 TÁRSOLDALAK

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


REGISZTRÁCIÓ
 Tárhelyszolgáltatónk

Unsoft.hu

Kapcsolat

Levél a webmesternek

 
  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Meglátások
  Ősmagyar nyelvek
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  Szekeres Sándor: Ringsted utca története röviden
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Unsoft.hu
  Egyszerű játékok a sakktáblán
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken
 

ONLINE CHESS SCHOOL
AND MATERIAL
COLLECTION

ONLINE
SAKKISKOLA
ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY

 

Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.