Heves Vármegyei Sakkszövetség oldala

Heves és Nógrád vármegyei sakkélet

 

Szövetségi hírek ♔  Csapatbajnokság ♟  Versenybeszámolók ♘  Ifjúsági hírek ♘  Egyéni beszámolók ♗  Egyéb híranyagok ♟  Versenykiírások ♔  LEJÁRT IDŐPONTÚ ♟  Minden hír


Aktuális bajnokságok oldalai

CR: Felnőtt CSB CR: Serdülő CSB Heves I. NBII Erkel (Bolyky) SZUPERLIGA (Kékesi)

 

Fordított időrendben

Szűrés: Egyéb híranyagok


 
Hatvani és egri sakkozó vehetett át életműdíjat

Folytatva a hagyományt, a Heves és Nógrád Vármegyei Sakkszövetség idén is Életműdíjjal ismerte el a sportágért szűkebb hazánkban sokat tett személyek munkásságát.Bódi Csaba (HEOL)  (2024.02.17.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Engel Tibor temetése

A 2024. január 4-én, 87. életévében elhunyt Engel Tibor temetése 2024. január 26-án pénteken 14 órakor lesz a gyöngyösi Felsővárosi Középtemetőben.Barna Nándor  (2024.01.13.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Gyász: Meghalt Engel Tibor, akit már életében legendaként tartottak számon

A minap kaptuk a hírt, hogy 86 éves korában elhunyt Engel Tibor, a megyei és a füzesabonyi sakkélet meghatározó alakja. Több évtizedes munkájának köszönhetően rengetegen tanulták meg és szerették meg a sakkot. Könyvtári vezetőként jelentős hatása volt a megyében zajló szakmai tevékenységre is, 2003-ban a könyvtárosok legmagasabb kitüntetését, a Szinnyei József-díjat ítélték meg számára. Füzesabony Város Önkormányzata 2013-ban díszpolgári címmel ismerte el munkásságát.Füzes Hírek  (2024.01.10.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kellemes Ünnepeket!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván minden Kedves Sporttársnak és családjának a vezetőség.Barna Nándor  (2023.12.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Polgár Judittal is találkoztak a gyöngyösi diákok a világsakkfesztiválon

Október 14-én, szombaton immár 5. alkalommal vettek részt a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola diákjai a Polgár Judit Világsakkfesztiválon, amelyet idén kilencedszer rendeztek meg a budapesti Magyar Nemzeti Galériában, tájékoztatott a tanintézmény.SZABÓ ISTVÁN (HEOL)  (2023.10.20.)Cikk besorolása: Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Sakk csapat Eb: kijelölték a magyar férfi és női csapatot

Kijelölték a novemberi sakk csapat Európa-bajnokságra utazó magyar férfi és női csapatot. Gledura Benjámin a legtöbb Élő-ponttal rendelkező magyar játékos a férfi sakk csapat Eb keretben.B. A. (MTI)  (2023.09.30.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A gyöngyössolymosiak Magyarország legjobb tíz csapata között sakkozhatnak

A honi élvonalat jelentő Szuperligában, a 10 csapatot felvonultató GM Szabó László csoportban szerepelhet a 2023/24-es évben a Kékesi SE csapata. Ezzel tovább íródik a gyöngyössolymosi klub történetének aranykötete.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.09.29.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
In memoriam Csizmadia Lajos

Ma éjjel, életének 88. évében elhunyt Csizmadia Lajos, a Kékesi SE sakkozója. Csizmadia Lajos évtizedekig volt meghatározó alakja, mind Gyöngyös város, mind Heves megye sakkéletének. A 2022-es megyei csapatbajnokság utolsó fordulójában életműdíjjal köszöntötték őt és Engel Tibort a megyei sakkozás vezetői és a csapatbajnokság népes sakktábora. Emlékét megőrizzük.Szekeres Sándor  (2022.09.04.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Különleges képességfejlesztő módszer alkalmazásáért ismerték el a gyöngyösi iskolát

A Gyöngyösi Arany János Általános Iskola megyénkben elsőként kapta meg a Polgár Judit Sakk Alapítvány kuratóriumától a Sakkpalota program referenciaintézménye címet egy különleges képességfejlesztő módszer alkalmazásáért.Szabó István  (2021.10.13.)Cikk besorolása: Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kellemes Ünnepeket!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván minden Kedves Sporttársnak és családjának a vezetőség.Barna Nándor  (2020.12.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Rendkívüli közlemény

Az koronavírus járvány miatt az idén nyárra tervezett Sakkolimpia, FIDE Kongresszus és Fogyatékosok Sakkolimpiája elmarad, a jövő nyárra halasztották!Barna Nándor  (2020.03.25.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A Magyar Sakkszövetség rendkívüli közleménye

A Magyar Sakkszövetség rendkívüli közleménye, összhangban a Kormány 2020. március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.Szabó László  (2020.03.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Koronavírus tájékoztató

Tisztelt Szövetségek!

Az Országos Sportegészségügyi Intézet és a Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálat a mellékelt tájékoztatókkal igyekszik támogatást nyújtani a koronavírus fertőzést megelőző és lakossági tájékoztató akciókhoz.Dr. Toman József  (2020.02.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Energia SC: elnöki látogatás Gyöngyösön

Régiós megbeszélés helyszínéül szolgált a mátraaljai város.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.12.12.)Cikk besorolása: Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Sakkszimultán a gyöngyösi Fő téren szeptember 14-én

A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál keretén belül, 2019. szeptember 14-én 17 órai kezdettel a Gyöngyösi Energia SC NB I/B-s sakkcsapatának tagja, Blaskó István nemzetközi mester  bemutató sakkszimultán tart. Helyszín:  Gyöngyös, Fő tér. A rendezvény díjmentes.Barna Nándor  (2019.08.28.)Cikk besorolása: Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Egyértelmű esélyes nélkül rajtolt a 43. Agria Sakkfesztivál

Vasárnap kora délután hirdetnek győztest az Egerben zajló 43. Agria Sakkfesztiválon. Címszerző versenyként hirdettük meg az idei Agria Sakkfesztivált, a kilenc forduló során nagymesteri címet szerezhetnek az arra érdemesek – tájékoztatott a szervezők nevében Rauch Ferenc. – A nyolcvanöt főt számláló mezőnyt két részre osztottuk, elkülönítve ezzel a 1900 fölötti és alatti FIDE-értékszámmal bíró versenyzőket. Az esemény rangját emeli, hogy a nevezők között nagymester és nyolc nemzetközi mester is található.Sike Károly (HEOL)   (2019.07.16.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Egyéni beszámolók Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Egri sakkélet: nagy lépések előre

A 2024-es sakkolimpia magyarországi rendezésének lehetősége, a 43. Agria Sakkfesztivál, az NB II-be pályázó egri csapat és Majoros Rózsa ifjúsági válogatottsága szerepelt a középpontban az egri városháza üvegtermében tartott pénteki sajtótájékoztatón. Bódi Csaba (HEOL)  (2019.06.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Barna az új király a fehér-fekete világban

Barna Nándor személyében Gyöngyösre került a Heves megyei ,,sakk-király” cím. Az elnöknek mátraaljai személyt választott szövetség érkezésével új lendületet kapott a sportág.Bódi Csaba (HEOL)  (2017.10.18.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
 STATISZTIKA
 TÁRSOLDALAK

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


REGISZTRÁCIÓ
 Tárhelyszolgáltatónk

Unsoft.hu

Kapcsolat

Levél a webmesternek

 
  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Meglátások
  Ősmagyar nyelvek
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  Szekeres Sándor: Ringsted utca története röviden
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Unsoft.hu
  Egyszerű játékok a sakktáblán
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken
 

ONLINE CHESS SCHOOL
AND MATERIAL
COLLECTION

ONLINE
SAKKISKOLA
ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY

 

Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.