Heves Vármegyei Sakkszövetség oldala

Heves és Nógrád vármegyei sakkélet

 

Szövetségi hírek ♛  Csapatbajnokság ♖  Versenybeszámolók ♞  Ifjúsági hírek ♖  Egyéni beszámolók ♛  Egyéb híranyagok ♚  Versenykiírások ♛  LEJÁRT IDŐPONTÚ ♖  Minden hír


Aktuális bajnokságok oldalai

CR: Felnőtt CSB CR: Serdülő CSB Heves I. NBII Erkel (Bolyky) SZUPERLIGA (Kékesi)

 

Fordított időrendben

Szűrés: Egyéni beszámolók


 
Az egyéni döntőben 117 ifjú mozgatta a bábukat

A Heves Vármegyei Sakkszövetség és az Egri Bolyky Bástya SE szervezésében – kisebb, nagyobb bonyodalmak közepette – sikerült lebonyolítani a 2023/2024-es egyéni és csapatsakk-diákolimpia megyei döntőit.Bódi Csaba (HEOL)  (2024.02.17.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kiss Pál újabb győzelme az ózdi rapidon

Hetedszerre rendezték meg az ózdi rapid értékszámszerző kilenc fordulós sakkversenyt. Két ország tizennyolc indulója versengett a pontokért, Galkó Tibor versenyvezetésével. Az első helyet nyolc és fél ponttal Kiss Pál nemzetközi mester, a Pétervására SE és az Edelényi VSE elsőtáblása szerezte meg, amivel 11 élőpontot szerzett. A második helyen Pribelszky Bence FM, végzett nyolc ponttal, a harmadik helyen Ballo Filip (SVK) végzett hét ponttal.Szekeres Sándor  (2023.10.23.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Fantasztikus megyei vonatkozású siker a szlovéniai ifjúsági rapid/blitz EB-n

Befejeződött a szlovéniai ifjúsági rapid/blitz Európa Bajnokság. Ilkó-Tóth András a Hatvani SK és a Testnevelési Egyetem játékosa, rapidban hatvankét induló közül a hatodik, blitzben az ötvenöt induló közül a bronzérmet jelentő harmadik helyet szerezte meg. Csapatban pedig a második táblán játszva, ezüstérmet szereztek.
Szívből gratulálunk Andris!Szekeres Sándor  (2023.10.02.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
III. Apci Szüreti Sakk Kupa Rapid Sakkverseny

2023. szeptember 16-án negyvenen szálltak ringbe a harmadik apci Szüreti Kupán Vajda Albert versenyvezetésével. Az első helyet, akárcsak az elmúlt évben, Kiss Pál nemzetközi mester (IM) szerezte meg nyolc ponttal, IM Mészáros András (7,5 pont) és IM Németh Zoltán (6,5 pont) előtt. A további helyezettek: Kovács Dániel 6,5 pont, aki holtversenyben szorult a negyedik helyre. Hat pontot szereztek: Inges Zénó, Nagy László (a legjobb eredményt elérő apci induló), Berta István és Éberth Zoltán. Öt és fél pontosak: Farkas Csaba (Apc), Tódor Sándor (Apc), Burghardt József (Apc) és Takács Béla (Apc), valamennyien az Apci SE versenyzői.Szekeres Sándor  (2024.04.17.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
46. Agria Sakkfesztivál: Miszler és Hajdú igazolta a papírformát

Igazolódott a papírforma a 46. Agria Sakkfesztiválon. Az A csoportban – ahol az 1800 és 2400 közötti Élő-pont feletti FIDE-értékszámmal rendelkezők versenyeztek – Miszler Levente FIDE mester végzett az élen hét mérkőzésen szerzett hat ponttal, mögötte Bohati Tamás és Tóth Tamás egyaránt 5,5 ponttal zárt, Bohati javára fél Bucholz pont döntött. A legjobb női versenyző, Kassay Lilla a negyedik helyen zárt. Tóth Balázs  (2023.07.07.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Hevesi siker a szlovákiai Bátkán

Ismét hevesi sakkozó sikeréről számolhatunk be. A szlovákiai Bátka Open-t (67 induló, 2x15 perces rapid), 2019 után 2023-ban újra Kiss Pál nemzetközi mesterünk nyerte, kilenc játszmából nyolc pontot szerezve (+7, =2). Gratulálunk!


Szekeres Sándor  (2023.04.24.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Újabb hevesi siker az országos Diákolimpián

Újabb hevesi sikerről számolhatunk be a Diákolimpia értékszámos versenyeiről. Majoros Rózsa Evelin, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanulója, az Egri Sakk és Ritmikus Sportgimnasztika Sport Klub és a Csuti Antal SK Zalaegerszeg sakkozója első helyen végzett a Diákolimpia értékszámos mezőnyének L6-os korosztályában. Gratulálunk eredményéhez. Szép volt Rózsa!
 


Szekeres Sándor  (2023.04.18.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Ismét Heves vármegyében az Országos Diákolimpiai cím

Ismét Heves vármegyében az Országos Diákolimpiai cím. A Herédi Általános Iskola tanulója, a Hatvan SK fiatal sakkozója, Ilkó-Tóth András kilencből kilenc pontot szerezve megnyerte a saját, F2 korcsoportját. Gratulálunk Andris! Szép volt!Szekeres Sándor  (2023.04.16.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
84 éves játékos is erősítette a Kempelen sakkverseny mezőnyét

A legjobb megyeszékhelyi indulók közvetlenül a dobogósok mögött végeztek az Andornaktálya SE és az Egri Bolyky Bástya SE rendezvényén.Bódi Csaba  (2021.10.13.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/20 évi serdülő bajnokság 3-4. fordulója

A 2019/20-as évi serdülő egyéni és csapat versenyének 3-4. fordulóját rendezték meg Pétervásárán, 2020. február 29-én.Tóth János  (2019.11.23.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves megye 2019/20-as tanév megyei diák sakkolimpia egyéni eredményei

Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2019/2020. tanévi diák egyéni sakkolimpia megyei végeredményei, csoportonkénti bontásban.Szekeres Sándor  (2020.01.29.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/20 évi serdülő bajnokság 1-2. fordulója

A 2019/20-as évi serdülő egyéni és csapat versenyének első két fordulóját rendezték meg Pétervásárán, november 16-án.

 

 Tóth János  (2019.11.23.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Rapidban hazai legjobb az egri nagymester

Almási Zoltánt is maga mögé utasította a 148 fős mezőnyben. Az idei magyar rapidsakk-bajnokságot, egyben a 4. Csaba Árpád-emlékverseny Gledura Benjámin nyerte. Az egri nemzetközi nagymester 13 fordulós, svájci rendszerben lebonyolított pénzdíjas tornán 10,5 pontot gyűjtött, míg a második helyen végzett Almási Zoltánnak csak tíz egységre futotta az Ajkán rendezett viadalon.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.07.22.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Egyértelmű esélyes nélkül rajtolt a 43. Agria Sakkfesztivál

Vasárnap kora délután hirdetnek győztest az Egerben zajló 43. Agria Sakkfesztiválon. Címszerző versenyként hirdettük meg az idei Agria Sakkfesztivált, a kilenc forduló során nagymesteri címet szerezhetnek az arra érdemesek – tájékoztatott a szervezők nevében Rauch Ferenc. – A nyolcvanöt főt számláló mezőnyt két részre osztottuk, elkülönítve ezzel a 1900 fölötti és alatti FIDE-értékszámmal bíró versenyzőket. Az esemény rangját emeli, hogy a nevezők között nagymester és nyolc nemzetközi mester is található.Sike Károly (HEOL)   (2019.07.16.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Egyéni beszámolók Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Top százba lépett a 19 éves egri nagymester

A tervek között most már a 2700-as ponthatár elérése szerepel. Június elsejétől hivatalosan is a világ top száz sakkozója közé tartozik Gledura Benjámin. Az Egerben élő nemzetközi nagymester 2654 Élő-pontja a 96. helyet jelenti a legjobbak között.

 Bódi Csaba (HEOL)  (2019.06.07.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Mátra-kupa: az utolsó fordulóban dőlt el az elsőség

A verseny kisebb létszámát (38) részben a verseny erőssége pótolta. Esélyeshez méltóan To Nhat Minh nemzetközi mester győzelmével ért véget a mátrafüredi Mátra-kupa nemzetközi verseny. A legmagasabb Élő-pontszámmal induló (2384) nemzetközi mester a hetedik, utolsó fordulóban Mészáros András ugyancsak nemzetközi mesterrel vívott rangadót az első helyért. A játszma döntetlennel végződött, és így To Nhat Minh azonos pontszámmal, jobb Buchholz-számmal végzett az első helyen.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.04.28.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az egri sakkozó lemaradt az ezüstről, de a Világkupán ott lesz

Szkopjéban365 fős mezőnyben ült asztalhoz Gledura Benjámin. Gleduda Benjámin számára nagy jelentőséggel bírt az 11., egyben utolsó forduló a sakkozók 20. Európa-bajnokságán . A 19 éves nemzetközi nagymester legyőzésével a svéd Nils Grandelius a zárókörben szerezte meg a második helyet. Ha az egri fiatal nyert, akkor övé az Eb-ezüst, így viszont meg kellett elégednie a 19. hellyel. Ezzel együtt ott lehet az oroszországi Hanti-Manszijszkban rendezendő 128 résztvevős, kieséses rendszerű világkupán, amelyre Szkopjéban huszonketten vívták ki a részvételi jogot.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.04.03.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kempelen: Kiss Pál veretlenül az élen

Nemzetközi mester és két FIDE-mester is indult.  A Maklár SE csapatának éltáblása, Kiss Pál nemzetközi mester győzelmével ért véget a Kempelen-emlékverseny Andornaktályán. A hagyományos rapidviadalon harmincnyolc játékos ült asztalhoz, köztük egy nemzetközi mester és két FIDE-mester. Az Andornaktálya SE által az Ady Endre Művelődési Házban szervezett esemény résztvevőit a település polgármestere, Vámosi László köszöntötte.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.02.19.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Gledura csak a győztestől kapott ki

Tizenhárom világranglista-pontot szerzett Bendzsi. Wijk aan Zee a sakkvilág elitmezőnyét vonultatta fel a Tata Steel Chess 2019 nevet viselő nemzetközi körversenyen. A holland településen rendezett viadal Master csoportjában Magnus Carlsen és társai, vagyis a jelenlegi világbajnok és a közvetlen élcsoport tagjai ültek asztalhoz, míg a Challangers kategóriában az ugyancsak rendkívül erős második vonal képviselői mozgatták a bábukat. A 14 meghívott 13 fordulós versenyen körmérkőzéses formában döntött a helyezésekről. Gledura Benjamin öt győzelmet aratott, hétszer remizett és csupán a végső győztes Vladiszlav Kovalevtől kapott ki.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.01.29.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Mátra-kupa: csak megszorítani tudták a győztest

Ezúttal is sok 18 év alatti sakkozó szerepelt a mezőnyben.  Esélyeshez méltóan To Nhat Minh nemzetközi mester nyerte a Mátra-kupa FIDE-értékszám-szerző versenyt. A mátrafüredi rendezvényen negyvenheten ültek asztalhoz. A négynapos viadalra előzetesen hatvanan jelezték nevezésüket, ám a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt több román, cseh és magyar sakkozó is lemondta a részvételt, így negyvenheten ültek asztalhoz.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.04.04.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
 STATISZTIKA
 TÁRSOLDALAK

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


REGISZTRÁCIÓ
 Tárhelyszolgáltatónk

Unsoft.hu

Kapcsolat

Levél a webmesternek

 
  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Meglátások
  Ősmagyar nyelvek
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  Szekeres Sándor: Ringsted utca története röviden
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Unsoft.hu
  Egyszerű játékok a sakktáblán
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken
 

ONLINE CHESS SCHOOL
AND MATERIAL
COLLECTION

ONLINE
SAKKISKOLA
ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY

 

Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.