Heves Vármegyei Sakkszövetség oldala

Heves és Nógrád vármegyei sakkélet

 

Szövetségi hírek ♜  Csapatbajnokság ♖  Versenybeszámolók ♔  Ifjúsági hírek ♗  Egyéni beszámolók ♞  Egyéb híranyagok ♝  Versenykiírások ♖  LEJÁRT IDŐPONTÚ ♞  Minden hír


Aktuális bajnokságok oldalai

CR: Felnőtt CSB CR: Serdülő CSB Heves I. NBII Erkel (Bolyky) SZUPERLIGA (Kékesi)

 

Fordított időrendben

Szűrés: Ifjúsági hírek


 
Az egyéni döntőben 117 ifjú mozgatta a bábukat

A Heves Vármegyei Sakkszövetség és az Egri Bolyky Bástya SE szervezésében – kisebb, nagyobb bonyodalmak közepette – sikerült lebonyolítani a 2023/2024-es egyéni és csapatsakk-diákolimpia megyei döntőit.Bódi Csaba (HEOL)  (2024.02.17.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Nógrád Megyei alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2023/2024. tanévi diákolimpiájának sakk csapat megyei versenykiírása: 2024. március 02.

A verseny célja: A Nógrád Vármegyei csapatbajnoki cím eldöntése, továbbjutás az országos döntőre.     
- a sakk sportág iskolai népszerűsítése     
- Sporteredmény jogcímén adható többletpontok szerzési lehetősége a felsőoktatási felvételihez az országos döntőben.Lengyel István  (2024.01.18.)Cikk besorolása: Ifjúsági hírek Versenykiírások    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A Heves/Nógrád vármegyék 2023/24 évi serdülő csapatbajnokságán első a Hatvan SK csapata

December harmadikán az egri Plázában a sakkozók által csak Bódi Tamás teremnek nevezett kis teremben befejeződött a Heves és Nógrád vármegyei serdülők csapatbajnoksága. A versenyen tíz csapat indult, ahol az Egri Bolyky Bástya SE három, a Kékesi SE két csapatot indított. A négy főből álló csapatok öt fordulón keresztül küzdöttek a helyezésekért de a verseny jó felkészülés volt a közeledő megyei sakk diákolimpia döntőjére. Az utolsó versenynapon ismét két fordulóra került sor.Szekeres Sándor  (2023.12.05.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
I. MARSHALL KUPA NEMZETKÖZI SAKKVERSENY - EGER 2023. NOVEMBER 26.

Az Egri Bolyky Bástya Sakk Egyesület ifjúsági és gyermek versenyt rendezett Egerben, a Plázában, amelyen három országból 44 gyerek vett részt. A verseny fő támogatója a Marshall Ablakgyár Kft volt és ennek köszönhetően soha nem látott mennyiségben tudtunk kiosztani díjakat, ajándékokat. Köszönettel tartozunk a városi önkormányzatnak és az Agria Park vezetőségének, személyesen Szőke István igazgatónak, mert csodálatos körülményeket tudtunk biztosítani az Ukrajnából, Szlovákiából és Magyarországról érkező gyermekeknek.Vajda Albert  (2023.11.28.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei serdülő csapatbajnokság második versenynapja

A sürgősen megoldandó teremprobléma miatt két fordulót játszottak ifik, 2x15 perces gondolkodási idővel. Az új időbeosztás jót tett mezőny hangulatának. A gyerekek láthatóan élvezték gyorsabb, pattogósabb ritmust. A harmadik forduló után a Karancslapüjtő állt az élre, másodikként Salgótarján követi, a harmadik pedig a Kékesi SE második csapata. Legközelebb 2023. december 3-án találkozunk, ahol a negyedik és az ötödik forduló után győztest avatunk és ünnepélyes eredményhirdetéssel zárjuk a 2023/24-es serdülő csapatbajnokságot.Szekeres Sándor  (2023.11.13.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
ifj. Földi István Sakk Emlékverseny 2023.

2023. november 11-én a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola, a Heves Megyei Sakkszövetség és a Kékesi Sportegyesület szervezésében ismét megrendezésre került az ifj. Földi István Sakk Emlékverseny.

Az Arany János Általános Iskolában lebonyolított rendezvényen – melyet Juhászné Dafkó Andrea igazgató nyitott meg - a Heves és Nógrád vármegye 1 – 8 osztályos korcsoportú tanulói vettek részt. A verseny célja: Emlékezni ifj. Földi Istvánra a gyöngyösi sakkcsapat éltáblás játékosára, felkészülési lehetőség az alapfokú és diákolimpiai versenyekre, valamint a sakkbarátság ápolása.Misi Ágnes  (2023.11.12.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A Kékesi SE fiataljai ragyogóan szerepeltek a Magyar Nemzeti Ifjúsági Csapatbajnokságon

A Kékesi SE Ifjúsági sakkozói részt vettek a 2023 november 02-től – november 05-ig megrendezett Magyar Nemzeti Ifjúsági Csapatbajnokságon és nagyszerű eredményt értek el.Szekeres Sándor  (2023.11.06.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Minden eddiginél több résztvevő a 26. Tarján Kupán

Október 21-én a Balassi Bálint Megyei Könyvtár klub-termében rendeztük meg 26. alkalommal a Tarján Kupa rapid versenyünket. A korábbi eseményeken is már többször igen szép számú volt a mezőny, de a negyven főt most sikerült először meghaladni. Köszönhető ez főként annak, hogy a könyvtárban is egyre többen fedeznek fel bennünket, de ezúttal még Heves megyéből is érkeztek résztvevők. A felnőtt csoportban 18, a gyerekeknél 23 nevezővel indult a 2x15 perc játékidejű verseny. Patai József  (2023.10.24.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Polgár Judittal is találkoztak a gyöngyösi diákok a világsakkfesztiválon

Október 14-én, szombaton immár 5. alkalommal vettek részt a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola diákjai a Polgár Judit Világsakkfesztiválon, amelyet idén kilencedszer rendeztek meg a budapesti Magyar Nemzeti Galériában, tájékoztatott a tanintézmény.SZABÓ ISTVÁN (HEOL)  (2023.10.20.)Cikk besorolása: Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei serdülő csapatbajnokság első versenynapja

A szokásos első napi döcögésekkel indult 2023/24-es bajnoki évadunk. Nehezítette az indulást, hogy egyszerre két versenyt kellett elindítani a szervezőknek és csapatvezetőknek, a felnőttek és a serdülők csapatbajnokságát, ráadásul a Plázán belül két helyszínen.Szekeres Sándor  (2023.10.03.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Fantasztikus megyei vonatkozású siker a szlovéniai ifjúsági rapid/blitz EB-n

Befejeződött a szlovéniai ifjúsági rapid/blitz Európa Bajnokság. Ilkó-Tóth András a Hatvani SK és a Testnevelési Egyetem játékosa, rapidban hatvankét induló közül a hatodik, blitzben az ötvenöt induló közül a bronzérmet jelentő harmadik helyet szerezte meg. Csapatban pedig a második táblán játszva, ezüstérmet szereztek.
Szívből gratulálunk Andris!Szekeres Sándor  (2023.10.02.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A serdülőknél csapatban az Egri Bolyky Bástya SE és a gyöngyösi Arany iskola fiataljai remekeltek

Ötvenhárman ültek asztalhoz a Heves vármegyei serdülő bajnokságon.  A 15 éven aluli lányok és fiúk két korcsoportban játszottak az érmekért az Agria Parkban. A Heves Vármegyei Sakkszövetség által nagyszerű körülmények között lebonyolított eseményen az Egri Bolyky Bástya SE négy, a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola két aranyérmet szerzett. Bódi Csaba (HEOL)  (2023.05.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Újabb hevesi siker az országos Diákolimpián

Újabb hevesi sikerről számolhatunk be a Diákolimpia értékszámos versenyeiről. Majoros Rózsa Evelin, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanulója, az Egri Sakk és Ritmikus Sportgimnasztika Sport Klub és a Csuti Antal SK Zalaegerszeg sakkozója első helyen végzett a Diákolimpia értékszámos mezőnyének L6-os korosztályában. Gratulálunk eredményéhez. Szép volt Rózsa!
 


Szekeres Sándor  (2023.04.18.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Ismét Heves vármegyében az Országos Diákolimpiai cím

Ismét Heves vármegyében az Országos Diákolimpiai cím. A Herédi Általános Iskola tanulója, a Hatvan SK fiatal sakkozója, Ilkó-Tóth András kilencből kilenc pontot szerezve megnyerte a saját, F2 korcsoportját. Gratulálunk Andris! Szép volt!Szekeres Sándor  (2023.04.16.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22. tanévi diák megyei csapat sakkolimpia végeredménye

Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2021/22. tanévi megyei csapat sakkolimpia végeredményei és fotóalbuma.Szekeres Sándor  (2022.03.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22. tanévi diák megyei egyéni sakkolimpia végeredménye

Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2021/22. tanévi megyei egyéni sakkolimpia végeredményei és fotóalbuma.Szekeres Sándor  (2022.03.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Földi István Megyei Sakk Emlékverseny

2021. november 6-án a Gyöngyösi Arany János Általános Iskolában megrendezésre került a Földi István Megyei Sakk Emlékverseny.Misi Ágnes  (2021.11.15.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
84 éves játékos is erősítette a Kempelen sakkverseny mezőnyét

A legjobb megyeszékhelyi indulók közvetlenül a dobogósok mögött végeztek az Andornaktálya SE és az Egri Bolyky Bástya SE rendezvényén.Bódi Csaba  (2021.10.13.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Különleges képességfejlesztő módszer alkalmazásáért ismerték el a gyöngyösi iskolát

A Gyöngyösi Arany János Általános Iskola megyénkben elsőként kapta meg a Polgár Judit Sakk Alapítvány kuratóriumától a Sakkpalota program referenciaintézménye címet egy különleges képességfejlesztő módszer alkalmazásáért.Szabó István  (2021.10.13.)Cikk besorolása: Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/20 évi serdülő bajnokság 3-4. fordulója

A 2019/20-as évi serdülő egyéni és csapat versenyének 3-4. fordulóját rendezték meg Pétervásárán, 2020. február 29-én.Tóth János  (2019.11.23.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves megye 2019/20-as tanév megyei diák sakkolimpia egyéni eredményei

Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2019/2020. tanévi diák egyéni sakkolimpia megyei végeredményei, csoportonkénti bontásban.Szekeres Sándor  (2020.01.29.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/20 évi serdülő bajnokság 1-2. fordulója

A 2019/20-as évi serdülő egyéni és csapat versenyének első két fordulóját rendezték meg Pétervásárán, november 16-án.

 

 Tóth János  (2019.11.23.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Sakkszimultán a gyöngyösi Fő téren szeptember 14-én

A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál keretén belül, 2019. szeptember 14-én 17 órai kezdettel a Gyöngyösi Energia SC NB I/B-s sakkcsapatának tagja, Blaskó István nemzetközi mester  bemutató sakkszimultán tart. Helyszín:  Gyöngyös, Fő tér. A rendezvény díjmentes.Barna Nándor  (2019.08.28.)Cikk besorolása: Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
43. Agria Sakkfesztivál: nyitány a Dobó bástyában

Hatvan fiatal lépett a bábukkal a várban. Majoros Rózsa, a házigazda Egri SRSK játékosa nyerte hétfőn kezdődő a 43. Agria Sakkfesztivál előversenyeként szolgáló utánpótlásviadalt. Az egri vár Dobó bástyájában hatvan gyermek játszott egymással.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.07.15.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Hatvan ifjú lépdel a Dobó bástyában

A 43. Agria Sakkfesztivál előversenye vasárnap a várban. Vasárnap délután két órától az egri vár Dobó bástyája szolgál helyszínként az Agria Sakkfesztivál gyermekversenyének. Az Egri SRSK hat fordulós, svájci rendszerben, 10–10 perces játékidővel bonyolítja le a viadalt, amely felvezetést jelent a hétfőn kezdődő 43. Agria Sakkfesztiválra. A hagyományos versenyt a megyeháza Barkóczy termében rendezik július 15. és 21. között. Ugyancsak hétfői esemény, hogy az Egri Sportmúzem a sakkal bővíti tárlatát. Tizennégy órai kezdettel ünnepséget tartanak a Lázár Rita igazgatta intézményben, ahol Gledura Benjámin nemzetközi nagymester csillogó relikviát versenyen készült fotói környezetében láthatják az érdeklődők.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.07.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Egri sakkélet: nagy lépések előre

A 2024-es sakkolimpia magyarországi rendezésének lehetősége, a 43. Agria Sakkfesztivál, az NB II-be pályázó egri csapat és Majoros Rózsa ifjúsági válogatottsága szerepelt a középpontban az egri városháza üvegtermében tartott pénteki sajtótájékoztatón. Bódi Csaba (HEOL)  (2019.06.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Top százba lépett a 19 éves egri nagymester

A tervek között most már a 2700-as ponthatár elérése szerepel. Június elsejétől hivatalosan is a világ top száz sakkozója közé tartozik Gledura Benjámin. Az Egerben élő nemzetközi nagymester 2654 Élő-pontja a 96. helyet jelenti a legjobbak között.

 Bódi Csaba (HEOL)  (2019.06.07.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az egri sakkozó lemaradt az ezüstről, de a Világkupán ott lesz

Szkopjéban365 fős mezőnyben ült asztalhoz Gledura Benjámin. Gleduda Benjámin számára nagy jelentőséggel bírt az 11., egyben utolsó forduló a sakkozók 20. Európa-bajnokságán . A 19 éves nemzetközi nagymester legyőzésével a svéd Nils Grandelius a zárókörben szerezte meg a második helyet. Ha az egri fiatal nyert, akkor övé az Eb-ezüst, így viszont meg kellett elégednie a 19. hellyel. Ezzel együtt ott lehet az oroszországi Hanti-Manszijszkban rendezendő 128 résztvevős, kieséses rendszerű világkupán, amelyre Szkopjéban huszonketten vívták ki a részvételi jogot.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.04.03.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Gledura csak a győztestől kapott ki

Tizenhárom világranglista-pontot szerzett Bendzsi. Wijk aan Zee a sakkvilág elitmezőnyét vonultatta fel a Tata Steel Chess 2019 nevet viselő nemzetközi körversenyen. A holland településen rendezett viadal Master csoportjában Magnus Carlsen és társai, vagyis a jelenlegi világbajnok és a közvetlen élcsoport tagjai ültek asztalhoz, míg a Challangers kategóriában az ugyancsak rendkívül erős második vonal képviselői mozgatták a bábukat. A 14 meghívott 13 fordulós versenyen körmérkőzéses formában döntött a helyezésekről. Gledura Benjamin öt győzelmet aratott, hétszer remizett és csupán a végső győztes Vladiszlav Kovalevtől kapott ki.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.01.29.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
EKE-bronz Vasból az egrieknek

Miskolc után Szombathelyen is jól léptek a gyakorlósok. A diákolimpia Miskolcon rendezett egyéni értékszámos kategóriájában Koncz Helga (I. korcsoport) bajnoki címet szerzett, Majoros Rózsa (IV. kcs.) pedig ezüstérmesként zárt.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.04.10.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
 STATISZTIKA
 TÁRSOLDALAK

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


REGISZTRÁCIÓ
 Tárhelyszolgáltatónk

Unsoft.hu

Kapcsolat

Levél a webmesternek

 
  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Meglátások
  Ősmagyar nyelvek
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  Szekeres Sándor: Ringsted utca története röviden
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Unsoft.hu
  Egyszerű játékok a sakktáblán
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken
 

ONLINE CHESS SCHOOL
AND MATERIAL
COLLECTION

ONLINE
SAKKISKOLA
ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY

 

Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.