Heves Vármegyei Sakkszövetség oldala

Heves és Nógrád vármegyei sakkélet

 

Szövetségi hírek ♛  Csapatbajnokság ♖  Versenybeszámolók ♙  Ifjúsági hírek ♞  Egyéni beszámolók ♛  Egyéb híranyagok ♕  Versenykiírások ♚  LEJÁRT IDŐPONTÚ ♚  Minden hír


Aktuális bajnokságok oldalai

CR: Felnőtt CSB CR: Serdülő CSB Heves I. NBII Erkel (Bolyky) SZUPERLIGA (Kékesi)

 

Fordított időrendben

Szűrés: Szövetségi hírek


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság ötödik, utolsó versenynapja

Az Agria Parkban rendezett kilencedik, utolsó forduló mérkőzéseivel befejeződött a 2023/2024. évi Heves/Nógrád vármegyei sakkcsapat bajnokság.Szekeres Sándor  (2024.01.22.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Hatvani és egri sakkozó vehetett át életműdíjat

Folytatva a hagyományt, a Heves és Nógrád Vármegyei Sakkszövetség idén is Életműdíjjal ismerte el a sportágért szűkebb hazánkban sokat tett személyek munkásságát.Bódi Csaba (HEOL)  (2024.02.17.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az egyéni döntőben 117 ifjú mozgatta a bábukat

A Heves Vármegyei Sakkszövetség és az Egri Bolyky Bástya SE szervezésében – kisebb, nagyobb bonyodalmak közepette – sikerült lebonyolítani a 2023/2024-es egyéni és csapatsakk-diákolimpia megyei döntőit.Bódi Csaba (HEOL)  (2024.02.17.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság negyedik versenynapja

A 2024-es év első versenynapján, sorban a negyediken a hetedik és a nyolcadik fordulót játszották le a felnőtt csapatok a Heves/Nógrád vármegyék bajnokságán, január 21-én.Szekeres Sándor  (2024.01.22.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Engel Tibor temetése

A 2024. január 4-én, 87. életévében elhunyt Engel Tibor temetése 2024. január 26-án pénteken 14 órakor lesz a gyöngyösi Felsővárosi Középtemetőben.Barna Nándor  (2024.01.13.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Gyász: Meghalt Engel Tibor, akit már életében legendaként tartottak számon

A minap kaptuk a hírt, hogy 86 éves korában elhunyt Engel Tibor, a megyei és a füzesabonyi sakkélet meghatározó alakja. Több évtizedes munkájának köszönhetően rengetegen tanulták meg és szerették meg a sakkot. Könyvtári vezetőként jelentős hatása volt a megyében zajló szakmai tevékenységre is, 2003-ban a könyvtárosok legmagasabb kitüntetését, a Szinnyei József-díjat ítélték meg számára. Füzesabony Város Önkormányzata 2013-ban díszpolgári címmel ismerte el munkásságát.Füzes Hírek  (2024.01.10.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kellemes Ünnepeket!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván minden Kedves Sporttársnak és családjának a vezetőség.Barna Nándor  (2023.12.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság harmadik versenynapja

December első vasárnapján a harmadik versenynapon az ötödik és a hatodik fordulót játszották le a felnőtt csapatok a Heves/Nógrád vármegyék bajnokságán. A délelőtti fordulóban, hasonlóan mint az előző játéknapon, jellemzően nagyarányú győzelmek történtek. A favorit 7-3-as végeredmény volt, csak egy 8-2-es bontotta sort. Délutánra már vagy elfáradtak a viadorok, vagy békésebb szemlélettel álltak hozzá. Még két döntetlen is volt Salgótarján és Pétervására, valamint Hatvan és az újonc Apc között. Majd lehiggadva hazaballagtak, mint a szamosparti kurta kocsma legényei.Szekeres Sándor  (2023.12.05.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság második versenynapja

A második versenynapon a harmadik és negyedik fordulóra került sor a felnőtt csapatbajnokságon. Jellemzően nagyarányú győzelmek történtek, de még így is rendkívüli eredmény, hogy az Andornaktálya 10-0-ra lelépte a gyenge napot kifogó Mezőkövesd megyei különítményét. A második versenynap után a Kékesi SE csapata továbbra is őrzi első helyét, de már 30 ponttal. A második helyen Pétervására áll, és a tavalyi bajnokcsapat, Salgótarján sakkozói harmadik helyen várják a következő, december 3-1 versenynapot. Andornaktálya a 3. fordulós nagyarányú győzelmével feljött a negyedik helyre, leszorítva a tavalyi bronzérmes Hatvant.Szekeres Sándor  (2023.11.13.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság első versenynapja

Párhuzamosan két bajnokság indult, azonos időpontban a serdülő és a felnőtt CSB. A szokásos első napi döcögés ezért egy kicsit erősebbre sikeredett, de elindulunk. A bajnoki évadot Barna Nándor, a Heves és Nógrád vármegyei megyei sakkszövetségek elnöke, a helyszínt biztosító támogatónk, Szőke István, az Agria Pláza igazgatója, Oroján Sándor önkormányzati képviselő, és Vajda Albert, a Bolyky Bástya csapatvezetője és a technikai feltételek biztosítója nyitotta meg. A bátorító szavak után a mezőny órát indított.Szekeres Sándor  (2023.10.03.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A serdülőknél csapatban az Egri Bolyky Bástya SE és a gyöngyösi Arany iskola fiataljai remekeltek

Ötvenhárman ültek asztalhoz a Heves vármegyei serdülő bajnokságon.  A 15 éven aluli lányok és fiúk két korcsoportban játszottak az érmekért az Agria Parkban. A Heves Vármegyei Sakkszövetség által nagyszerű körülmények között lebonyolított eseményen az Egri Bolyky Bástya SE négy, a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola két aranyérmet szerzett. Bódi Csaba (HEOL)  (2023.05.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Diadalt aratott az egyetlen nógrádi sakkcsapat Hevesben

Véget ért a Heves-Nógrád megyei közös sakk csapatbajnokság, amelynek keretében legutóbb az egri Agria Plázában „estek egymásnak” a felek. Az abszolút rangsor alapján bajnok lett a Salgótarján TSE csapata. A hevesiek közül pedig a Pétervására SE bizonyult a legjobbnak. A megmérettetéseken ebben a versenyévadban már csak nyolc csapat vett részt, hét hevesi és egy nógrádi, a korábbi tíz-tizenkét együttessel szemben.Fodor Orsolya  (2023.04.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Negyedik versenynap

A negyedik versenynappal folytattuk, és be is fejeztük az utolsó fordulóval a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat. A forduló előtt a már szokásossá vált Életmű-díj átadására került sor. Az idén Rauch Ferenc, mindenki Feri bácsija és a Munkácsról Gyöngyösre áttelepült Szatmáry-Révai József, Józsi bácsi vehette át a megyei vezetőség által adományozott díjat. Köszönjük rendkívül értékes munkájukat és reméljük hogy minél tovább köztünk maradva folytatják azt, amit egész életükben mindig is javunkra alkottak.Szekeres Sándor  (2023.04.27.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Harmadik versenynap

A harmadik versenynappal folytattuk a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat. Sajnos, egy-két csapat foghíjasan tudott felállni, "gyermekbetegségek" okán. Különleges meglepetés volt a Kékesi SE felállása. Mind a tíz táblán ifjúsági játékost ültettek le és egy-két meglepetést még mellékeltek mindkét fordulóban.
A versenyévad elejétől vezető Hatvant leváltották. Salgótarján és Pétervására is megelőzte őket. Az utolsó forduló helyosztójában Pétervására és Hatvan egymással játszik. Jó eséllyel közülük kerülhet ki a megyei bajnokcsapat, de a mezőny állása szoros és lehetnek még meglepetések itt is.
A mellékelt képen a Kékesi SE ifjúsági különítménye.


Szekeres Sándor  (2023.03.20.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Második versenynap

Az Agria Plázában folytattuk a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat a második versenynappal. Kellemes, kényelmes helyszín és kiszolgálás, köszönhetően Vajda Albertnek, a Bolyky csapatvezetőjének.
Ennek ellenére, mintha a csapatok siettek volna valahová, szinte példa nélküli, hogy fél órával korábban ért véget minden játszma, mint szokott.


Szekeres Sándor  (2023.02.27.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Első versenynap

Kissé havasan, de elindult a 2022/23-as bajnokságunk. Vendéglátónk, Eged István Pétervására polgármestere mondott ünnepi köszöntőt, jó versenyzést kívánva a mezőnynek. A nemrég, 88 éves korában elhunyt Csizmadia Lajos sportvezetőre emlékezett meg egyperces néma felállással a megyei sakktársadalom. A bevezető információk után elindultak a sakkórák...Szekeres Sándor  (2023.01.16.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
In memoriam Csizmadia Lajos

Ma éjjel, életének 88. évében elhunyt Csizmadia Lajos, a Kékesi SE sakkozója. Csizmadia Lajos évtizedekig volt meghatározó alakja, mind Gyöngyös város, mind Heves megye sakkéletének. A 2022-es megyei csapatbajnokság utolsó fordulójában életműdíjjal köszöntötték őt és Engel Tibort a megyei sakkozás vezetői és a csapatbajnokság népes sakktábora. Emlékét megőrizzük.Szekeres Sándor  (2022.09.04.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság negyedik versenynapja

A negyedik versenynap hetedik és nyolcadik fordulójával folytatódott megyei bajnokságunk. Talán az óraállításnak köszönhető, de kissé rapszódikus eredményeket hozott a nap.Szekeres Sándor  (2022.03.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22. tanévi diák megyei csapat sakkolimpia végeredménye

Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2021/22. tanévi megyei csapat sakkolimpia végeredményei és fotóalbuma.Szekeres Sándor  (2022.03.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság harmadik versenynapja

A harmadik versenynap ötödik és hatodik fordulójával folytatódott a megyei bajnokságunk. A tarjániak 9-1-es győzelmükkel továbbra is az élen állnak.Szekeres Sándor  (2022.03.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22. tanévi diák megyei egyéni sakkolimpia végeredménye

Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2021/22. tanévi megyei egyéni sakkolimpia végeredményei és fotóalbuma.Szekeres Sándor  (2022.03.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság második versenynapja

A második versenynap harmadik és negyedik fordulójával folytatódott a megyei bajnokságunk. Három csapat tudott győzni mindkét fordulóban.Szekeres Sándor  (2022.02.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság első versenynapja

Kilenc csapat részvételével, majd kétéves szünet után, ismét ringbe szálltak megyéink sakkmatadorai.Szekeres Sándor  (2022.01.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Elindultunk!

Egy-másfél év után ismét ringbe szállt a sakkvilág színe-java, apraja-nagyja. Meddig tart az idei csébénk, csak a vírus tudja. Amíg mehet, játszunk.Szekeres Sándor  (2021.10.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kellemes Ünnepeket!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván minden Kedves Sporttársnak és családjának a vezetőség.Barna Nándor  (2020.12.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Rendkívüli közlemény

Az koronavírus járvány miatt az idén nyárra tervezett Sakkolimpia, FIDE Kongresszus és Fogyatékosok Sakkolimpiája elmarad, a jövő nyárra halasztották!Barna Nándor  (2020.03.25.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A Magyar Sakkszövetség rendkívüli közleménye

A Magyar Sakkszövetség rendkívüli közleménye, összhangban a Kormány 2020. március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.Szabó László  (2020.03.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 9-10. fordulója

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 9-10. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.12.31.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Koronavírus tájékoztató

Tisztelt Szövetségek!

Az Országos Sportegészségügyi Intézet és a Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálat a mellékelt tájékoztatókkal igyekszik támogatást nyújtani a koronavírus fertőzést megelőző és lakossági tájékoztató akciókhoz.Dr. Toman József  (2020.02.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 7-8. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 7-8. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2020.01.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 5-6. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 5-6. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.12.31.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 1-4. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 1-4. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.10.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Csapatbajnoki beharangozó

A 2019/20-as HEVES-NÓGRÁD megyei sakk csapatbajnokságban  tizenkét csapat indul. Összesen hat versenynapunk lesz. Október hatodikán indulunk. Két további versenynap 2019-ben: október 20 és november 24. Szekeres Sándor  (2019.09.05.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
To Nhat Minh nyert a 43. Agria Sakkfesztiválon

A B-csoport küzdelmeit Barabás Tibor nyerte a hevesi megyeszékhelyen rendezett viadalon.  A leginkább esélyesnek tartott Hajnal Zoltán nemzetközi mester végül a tizedik helyen fejezte be a versenyzést – fogalmazott az ünnepélyes eredményhirdetést követően a szervezők nevében Rauch Ferenc. – Még mielőtt azt gondolnák, hogy kipécéztem magamnak Zolit, ezzel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy mennyire kiegyenlített küzdelem zajlott. Előzetesen csak merész jóslatokba bocsátkozhattunk a végső sorrendet illetően, aztán az asztalnál máshogy alakultak a mérkőzések.Sike Károly (HEOL)  (2019.07.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Egyértelmű esélyes nélkül rajtolt a 43. Agria Sakkfesztivál

Vasárnap kora délután hirdetnek győztest az Egerben zajló 43. Agria Sakkfesztiválon. Címszerző versenyként hirdettük meg az idei Agria Sakkfesztivált, a kilenc forduló során nagymesteri címet szerezhetnek az arra érdemesek – tájékoztatott a szervezők nevében Rauch Ferenc. – A nyolcvanöt főt számláló mezőnyt két részre osztottuk, elkülönítve ezzel a 1900 fölötti és alatti FIDE-értékszámmal bíró versenyzőket. Az esemény rangját emeli, hogy a nevezők között nagymester és nyolc nemzetközi mester is található.Sike Károly (HEOL)   (2019.07.16.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Egyéni beszámolók Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
43. Agria Sakkfesztivál: nyitány a Dobó bástyában

Hatvan fiatal lépett a bábukkal a várban. Majoros Rózsa, a házigazda Egri SRSK játékosa nyerte hétfőn kezdődő a 43. Agria Sakkfesztivál előversenyeként szolgáló utánpótlásviadalt. Az egri vár Dobó bástyájában hatvan gyermek játszott egymással.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.07.15.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Hatvan ifjú lépdel a Dobó bástyában

A 43. Agria Sakkfesztivál előversenye vasárnap a várban. Vasárnap délután két órától az egri vár Dobó bástyája szolgál helyszínként az Agria Sakkfesztivál gyermekversenyének. Az Egri SRSK hat fordulós, svájci rendszerben, 10–10 perces játékidővel bonyolítja le a viadalt, amely felvezetést jelent a hétfőn kezdődő 43. Agria Sakkfesztiválra. A hagyományos versenyt a megyeháza Barkóczy termében rendezik július 15. és 21. között. Ugyancsak hétfői esemény, hogy az Egri Sportmúzem a sakkal bővíti tárlatát. Tizennégy órai kezdettel ünnepséget tartanak a Lázár Rita igazgatta intézményben, ahol Gledura Benjámin nemzetközi nagymester csillogó relikviát versenyen készült fotói környezetében láthatják az érdeklődők.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.07.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Egri sakkélet: nagy lépések előre

A 2024-es sakkolimpia magyarországi rendezésének lehetősége, a 43. Agria Sakkfesztivál, az NB II-be pályázó egri csapat és Majoros Rózsa ifjúsági válogatottsága szerepelt a középpontban az egri városháza üvegtermében tartott pénteki sajtótájékoztatón. Bódi Csaba (HEOL)  (2019.06.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Füzesabony a bajnok Heves megye 2018/2019-es sakk csapatbajnokságán

Utolsó fordulóig szoros versenyfutás volt az első és második helyezett, Füzesabony és az Egri SRSK csapata között. Az utolsó forduló után mindkét csapatnak 66.5 pontja volt azonos meccspont mellett. Végül az egymás elleni eredmény döntött a 2018/2019 évi bajnokcsapat javára.Szekeres Sándor  (2019.05.06.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az Energia SC hátát nézi a mezőny

Az NB II. Erkel csoportjának 7. fordulójában mindkét megyénkbeli csapat hazai környezetben győzött. Sike Károly (HEOL)   (2019.03.15.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Andornak, Energia: így kell ezt!

Mindkét megyénkbeli csapat győzött a hétvégén az NB II Erkel csoportjának 2. fordulójában.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.11.22.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Energia SC: lelépték a megyei riválist

Az NB II-es rajton fölényesen győztek a gyöngyösiek. Megyei riválisok ültek asztalhoz egymással szemben a 2018/19-es NB II-es csapatbajnokság nyitányán. A gyöngyösi mérkőzésen igazolódtak az erőviszonyok, az Energia SC együttese fölényesen győzött az andornaktályai legénység ellen.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.10.31.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Barna az új király a fehér-fekete világban

Barna Nándor személyében Gyöngyösre került a Heves megyei ,,sakk-király” cím. Az elnöknek mátraaljai személyt választott szövetség érkezésével új lendületet kapott a sportág.Bódi Csaba (HEOL)  (2017.10.18.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
 STATISZTIKA
 TÁRSOLDALAK

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


REGISZTRÁCIÓ
 Tárhelyszolgáltatónk

Unsoft.hu

Kapcsolat

Levél a webmesternek

 
  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Meglátások
  Ősmagyar nyelvek
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  Szekeres Sándor: Ringsted utca története röviden
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Unsoft.hu
  Egyszerű játékok a sakktáblán
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken
 

ONLINE CHESS SCHOOL
AND MATERIAL
COLLECTION

ONLINE
SAKKISKOLA
ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY

 

Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.