Heves Vármegyei Sakkszövetség oldala

Heves és Nógrád vármegyei sakkélet

 

Szövetségi hírek ♕  Csapatbajnokság ♝  Versenybeszámolók ♙  Ifjúsági hírek ♔  Egyéni beszámolók ♖  Egyéb híranyagok ♗  Versenykiírások ♕  LEJÁRT IDŐPONTÚ ♛  Minden hír


Aktuális bajnokságok oldalai

CR: Felnőtt CSB CR: Serdülő CSB Heves I. NBII Erkel (Bolyky) SZUPERLIGA (Kékesi)

 

Fordított időrendben

Szűrés: Minden hír


 
XXVII. TARJÁN KUPA Salgótarján, 2024.05.25. szombat 9 óra

A verseny célja: A környékbeli sakkozók számára versenylehetőség biztosítása, a sakkbarátságok ápolása, a diákok számára külön csoportban versenylehetőség biztosítása.Patai József  (2024.05.24.)Cikk besorolása: Versenykiírások    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
I. BÖLLÉR RAPID SAKK-KUPA - HÉHALOM, 2024. április 20. 9 óra

A verseny célja: színesíteni és bővíteni a VII. Böllér Bajnokok Ligája rendezvény programját, a sakkozás népszerűsítése, játék és kikapcsolódási lehetőség biztosítása nem csak sakkozóknak, hanem amatőrök és hozzátartozóik számára is.Bognár Barna  (2024.04.10.)Cikk besorolása: Versenykiírások    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
10 város a magyar sakkozásért sorozat: Gyöngyös 2024. március 23.

A versenysorozat célja: A sakk tömegsport népszerűsítése. Helyi szintű utánpótlás tehetségkutatás. Rendszeres versenyzési lehetőség biztosítása az amatőr sakkozók számára. HuRRa értékszám mellett, lehetőség FIDE rapid Élő - pont szerzésre is. (pdf formátum) Galkó Tibor  (2024.03.07.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
V. Bódi Tamás Rapid Sakk Emlékverseny, Gyöngyös, 2024. április 13. 10 óra

A verseny célja: Emlékezés a fiatalon elhunyt Bódi Tamásra (1970-2014), a Heves és Nógrád vármegyei sakkélet kiemelkedő szervezőjére, vezetőjére és sakkpedagógusára. Sakkbaráti kapcsolatok ápolása, a sportág népszerűsítése.Tódor Sándor  (2024.03.05.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A nagycsapatainknak az év első NB-s fordulója kissé gyengére sikeredett

Sajnos mindkét együttesünk, a Szuperligás Kékesi SE és az NB II-es Egri Bolyky Bástya SE is nagyarányú vereségett szenvedett el a nagyobb erőt képviselő ellenfelétől.Szekeres Sándor  (2024.02.20.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság ötödik, utolsó versenynapja

Az Agria Parkban rendezett kilencedik, utolsó forduló mérkőzéseivel befejeződött a 2023/2024. évi Heves/Nógrád vármegyei sakkcsapat bajnokság.Szekeres Sándor  (2024.01.22.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Hatvani és egri sakkozó vehetett át életműdíjat

Folytatva a hagyományt, a Heves és Nógrád Vármegyei Sakkszövetség idén is Életműdíjjal ismerte el a sportágért szűkebb hazánkban sokat tett személyek munkásságát.Bódi Csaba (HEOL)  (2024.02.17.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az egyéni döntőben 117 ifjú mozgatta a bábukat

A Heves Vármegyei Sakkszövetség és az Egri Bolyky Bástya SE szervezésében – kisebb, nagyobb bonyodalmak közepette – sikerült lebonyolítani a 2023/2024-es egyéni és csapatsakk-diákolimpia megyei döntőit.Bódi Csaba (HEOL)  (2024.02.17.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Herédre 42 településről érkeztek sakkozók a Podmaniczky-versenyre

A FIDE-csoportban a Géniusz SE játékosa, Pásztor Balázs, míg az amatőr kategóriában Szakolczai Nándor bizonyult a legjobbnak az 1. Podmaniczky sakkversenyen.Bódi Csaba (HEOL)  (2024.02.17.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság negyedik versenynapja

A 2024-es év első versenynapján, sorban a negyediken a hetedik és a nyolcadik fordulót játszották le a felnőtt csapatok a Heves/Nógrád vármegyék bajnokságán, január 21-én.Szekeres Sándor  (2024.01.22.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Engel Tibor temetése

A 2024. január 4-én, 87. életévében elhunyt Engel Tibor temetése 2024. január 26-án pénteken 14 órakor lesz a gyöngyösi Felsővárosi Középtemetőben.Barna Nándor  (2024.01.13.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
XXVI. GORDOS REZSŐ SAKK EMLÉKVERSENY és 2023/2024. tanévi NÓGRÁD VÁRMEGYEI EGYÉNI SAKK DIÁKOLIMPIA versenykiírása: 2024. február 24.

A verseny célja:

-   Gordos Rezső iskolaigazgató és sakk-pedagógus emlékének megőrzése,

-   a sakk népszerűsítése, sportbaráti kapcsolatok ápolása, létrehozása,

-   a megyei sakkbajnoki cím eldöntése és kvalifikáció az országos döntőre,

-   lehetőség arra, hogy a sakk sportágban a diákok képviseljék iskolájukat a Diákolimpia versenyrendszerében.

-   Sikeres országos eredmény elérése esetén felvételi többletpont szerzése.Lengyel István  (2024.01.18.)Cikk besorolása: Versenykiírások    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Nógrád Megyei alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2023/2024. tanévi diákolimpiájának sakk csapat megyei versenykiírása: 2024. március 02.

A verseny célja: A Nógrád Vármegyei csapatbajnoki cím eldöntése, továbbjutás az országos döntőre.     
- a sakk sportág iskolai népszerűsítése     
- Sporteredmény jogcímén adható többletpontok szerzési lehetősége a felsőoktatási felvételihez az országos döntőben.Lengyel István  (2024.01.18.)Cikk besorolása: Ifjúsági hírek Versenykiírások    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves Megyei alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2023/2024. tanévi diákolimpiájának sakk csapat megyei versenykiírása

1.A verseny célja: A megyei csapatbajnoki cím eldöntése, továbbjutás az országos döntőre.Hotzi György  (2024.01.15.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Gyász: Meghalt Engel Tibor, akit már életében legendaként tartottak számon

A minap kaptuk a hírt, hogy 86 éves korában elhunyt Engel Tibor, a megyei és a füzesabonyi sakkélet meghatározó alakja. Több évtizedes munkájának köszönhetően rengetegen tanulták meg és szerették meg a sakkot. Könyvtári vezetőként jelentős hatása volt a megyében zajló szakmai tevékenységre is, 2003-ban a könyvtárosok legmagasabb kitüntetését, a Szinnyei József-díjat ítélték meg számára. Füzesabony Város Önkormányzata 2013-ban díszpolgári címmel ismerte el munkásságát.Füzes Hírek  (2024.01.10.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
10 város a magyar sakkozásért versenysorozat egri állomása - 2024. január 6.

A 2024-es év egy nagyon jól sikerült versennyel indult az Egri Bolyky Bástya Sakk Egyesület számára, sok gyerekkel, ifivel. Nyolc-kilenc megyéből is érkeztek versenyzők és összesen 117-en indultak a rengeteg díjért, ajándékért, egy olyan versenyen, amelyet az Edelényi Városi SE és az Egri Bolyky Bástya SE közösen szervezett, és amely egy országos versenysorozat része.Vajda Albert  (2024.01.09.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2023/2024. tanév diák egyéni sakkolimpia vármegyei versenykiírása

1.A bajnokság célja: A megyei sakkbajnoki cím eldöntése és kvalifikáció az országos döntőre.Hotzi György  (2024.01.05.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kellemes Ünnepeket!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván minden Kedves Sporttársnak és családjának a vezetőség.Barna Nándor  (2023.12.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
I. Karácsonyi Zsíroskenyér Rapid Sakk Kupa Apc 2023. december 23. 10:00

Verseny célja: Apc község és a sakkozás népszerűsítése, sportbaráti kapcsolatok ápolása és építése, versenyzési lehetőség biztosítása amatőröknek is.  (2023.12.14.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Egri Bolyky Bástya SE: fényes mattok a Vízügyi SC ellen

Idénybeli első győzelmét az NB II. Erkel-csoportjának 3. fordulójában aratta a vármegyeszékhelyi együttes, amelynek vendégjátékosa az egyéni ob-n hangol a 2024-es sakkolimpiára.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.12.14.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
I. Polgármester Kupa

December 9-én került megrendezésre Apcon az Ady Endre Művelődési Ház nagytermében az I. Polgármester Kupa meghívásos sakk csapat verseny. A versenyt Juhász István polgármester és Barna Nándor a Heves és Nógrád vármegyei Sakkszövetség elnöke nyitotta meg.Bognár Barna  (2023.12.14.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kékesi SE: az első hazai szuperligás meccsen négy pont termett

A honi élvonalban első idényét töltő Kékesi SE csapata dicséretesen helytállt vasi vendégével szemben a 2023/24-es bajnoki év első hazai mérkőzésén.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.12.13.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
10 város a magyar sakkozásért sorozat: Eger 2024. január 06.

A versenysorozat célja: A sakk tömegsport népszerűsítése. Helyi szintű utánpótlás tehetségkutatás. Rendszeres versenyzési lehetőség biztosítása az amatőr sakkozók számára. HuRRa értékszám mellett, lehetőség FIDE rapid Élő - pont szerzésre is. (pdf formátum) Galkó Tibor  (2023.12.10.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság harmadik versenynapja

December első vasárnapján a harmadik versenynapon az ötödik és a hatodik fordulót játszották le a felnőtt csapatok a Heves/Nógrád vármegyék bajnokságán. A délelőtti fordulóban, hasonlóan mint az előző játéknapon, jellemzően nagyarányú győzelmek történtek. A favorit 7-3-as végeredmény volt, csak egy 8-2-es bontotta sort. Délutánra már vagy elfáradtak a viadorok, vagy békésebb szemlélettel álltak hozzá. Még két döntetlen is volt Salgótarján és Pétervására, valamint Hatvan és az újonc Apc között. Majd lehiggadva hazaballagtak, mint a szamosparti kurta kocsma legényei.Szekeres Sándor  (2023.12.05.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A Heves/Nógrád vármegyék 2023/24 évi serdülő csapatbajnokságán első a Hatvan SK csapata

December harmadikán az egri Plázában a sakkozók által csak Bódi Tamás teremnek nevezett kis teremben befejeződött a Heves és Nógrád vármegyei serdülők csapatbajnoksága. A versenyen tíz csapat indult, ahol az Egri Bolyky Bástya SE három, a Kékesi SE két csapatot indított. A négy főből álló csapatok öt fordulón keresztül küzdöttek a helyezésekért de a verseny jó felkészülés volt a közeledő megyei sakk diákolimpia döntőjére. Az utolsó versenynapon ismét két fordulóra került sor.Szekeres Sándor  (2023.12.05.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
I. MARSHALL KUPA NEMZETKÖZI SAKKVERSENY - EGER 2023. NOVEMBER 26.

Az Egri Bolyky Bástya Sakk Egyesület ifjúsági és gyermek versenyt rendezett Egerben, a Plázában, amelyen három országból 44 gyerek vett részt. A verseny fő támogatója a Marshall Ablakgyár Kft volt és ennek köszönhetően soha nem látott mennyiségben tudtunk kiosztani díjakat, ajándékokat. Köszönettel tartozunk a városi önkormányzatnak és az Agria Park vezetőségének, személyesen Szőke István igazgatónak, mert csodálatos körülményeket tudtunk biztosítani az Ukrajnából, Szlovákiából és Magyarországról érkező gyermekeknek.Vajda Albert  (2023.11.28.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
IV. Hegedűs Rafael Emlékverseny 6 fordulós OPEN, FIDE értékszám szerző verseny

Verseny célja: Sakk népszerűsítése, sakkbaráti kapcsolatok ápolása. Emlékezni Hegedűs Rafaelre, aki több, mint 30 évig játszott a mezőkövesdi csapat éltábláin, nem mezőkövesdiként, de a hűség szimbólumaként. Verseny ideje: 2023. december 27-29.Póta Lajos  (2023.11.19.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
I. Podmaniczky sakkverseny - Heréd

Verseny célja: A sakkozás népszerűsítése, versenylehetőség biztosítása, sportbaráti kapcsolatok erősítése és FIDE-rapid értékszám szerzése.Ilkó-Tóth András  (2023.11.15.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság második versenynapja

A második versenynapon a harmadik és negyedik fordulóra került sor a felnőtt csapatbajnokságon. Jellemzően nagyarányú győzelmek történtek, de még így is rendkívüli eredmény, hogy az Andornaktálya 10-0-ra lelépte a gyenge napot kifogó Mezőkövesd megyei különítményét. A második versenynap után a Kékesi SE csapata továbbra is őrzi első helyét, de már 30 ponttal. A második helyen Pétervására áll, és a tavalyi bajnokcsapat, Salgótarján sakkozói harmadik helyen várják a következő, december 3-1 versenynapot. Andornaktálya a 3. fordulós nagyarányú győzelmével feljött a negyedik helyre, leszorítva a tavalyi bronzérmes Hatvant.Szekeres Sándor  (2023.11.13.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei serdülő csapatbajnokság második versenynapja

A sürgősen megoldandó teremprobléma miatt két fordulót játszottak ifik, 2x15 perces gondolkodási idővel. Az új időbeosztás jót tett mezőny hangulatának. A gyerekek láthatóan élvezték gyorsabb, pattogósabb ritmust. A harmadik forduló után a Karancslapüjtő állt az élre, másodikként Salgótarján követi, a harmadik pedig a Kékesi SE második csapata. Legközelebb 2023. december 3-án találkozunk, ahol a negyedik és az ötödik forduló után győztest avatunk és ünnepélyes eredményhirdetéssel zárjuk a 2023/24-es serdülő csapatbajnokságot.Szekeres Sándor  (2023.11.13.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
ifj. Földi István Sakk Emlékverseny 2023.

2023. november 11-én a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola, a Heves Megyei Sakkszövetség és a Kékesi Sportegyesület szervezésében ismét megrendezésre került az ifj. Földi István Sakk Emlékverseny.

Az Arany János Általános Iskolában lebonyolított rendezvényen – melyet Juhászné Dafkó Andrea igazgató nyitott meg - a Heves és Nógrád vármegye 1 – 8 osztályos korcsoportú tanulói vettek részt. A verseny célja: Emlékezni ifj. Földi Istvánra a gyöngyösi sakkcsapat éltáblás játékosára, felkészülési lehetőség az alapfokú és diákolimpiai versenyekre, valamint a sakkbarátság ápolása.Misi Ágnes  (2023.11.12.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Sakkozzunk Hatvanban januárban ifjúsági sakkverseny

A verseny célja játék lehetőséget biztosítani versenyzésre, sakkbaráti kapcsolatok kialakítására.Kapitz Tibor  (2023.11.11.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Sakkozzunk Hatvanban januárban értékszám szerző rapid sakkverseny

A versenyek célja játék lehetőséget biztosítani versenyzésre, sakkbaráti kapcsolatok kialakítására. A verseny Rapid értékszám szerzésre jogosít.Kapitz Tibor  (2023.11.11.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A Kékesi SE fiataljai ragyogóan szerepeltek a Magyar Nemzeti Ifjúsági Csapatbajnokságon

A Kékesi SE Ifjúsági sakkozói részt vettek a 2023 november 02-től – november 05-ig megrendezett Magyar Nemzeti Ifjúsági Csapatbajnokságon és nagyszerű eredményt értek el.Szekeres Sándor  (2023.11.06.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az újonc Kékesi SE győzelemmel kezdett a Szuperligában

Várakozáson felüli szerepléssel rukkolt ki a Kékesi SE gárdája a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság élvonalát jelentő Szuperligában.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.10.30.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kékesi SE: rajtol a gyöngyössolymosi klub a Szuperligában

A makói Korona Szállóban rendezendő kettős fordulóval kezdi története első idényét a Szuperliga GM Szabó László csoportjában a gyöngyössolymosi Kékesi SE.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.10.30.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Minden eddiginél több résztvevő a 26. Tarján Kupán

Október 21-én a Balassi Bálint Megyei Könyvtár klub-termében rendeztük meg 26. alkalommal a Tarján Kupa rapid versenyünket. A korábbi eseményeken is már többször igen szép számú volt a mezőny, de a negyven főt most sikerült először meghaladni. Köszönhető ez főként annak, hogy a könyvtárban is egyre többen fedeznek fel bennünket, de ezúttal még Heves megyéből is érkeztek résztvevők. A felnőtt csoportban 18, a gyerekeknél 23 nevezővel indult a 2x15 perc játékidejű verseny. Patai József  (2023.10.24.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kiss Pál újabb győzelme az ózdi rapidon

Hetedszerre rendezték meg az ózdi rapid értékszámszerző kilenc fordulós sakkversenyt. Két ország tizennyolc indulója versengett a pontokért, Galkó Tibor versenyvezetésével. Az első helyet nyolc és fél ponttal Kiss Pál nemzetközi mester, a Pétervására SE és az Edelényi VSE elsőtáblása szerezte meg, amivel 11 élőpontot szerzett. A második helyen Pribelszky Bence FM, végzett nyolc ponttal, a harmadik helyen Ballo Filip (SVK) végzett hét ponttal.Szekeres Sándor  (2023.10.23.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
I. MARSHALL KUPA, 1800-as nemzetközi ifjúsági értékszámszerző rapid sakkverseny

A verseny célja: Sakkbaráti kapcsolatok ápolása, a sportág népszerűsítése, felkészülés a sakk diákolimpiákra, versenylehetőség biztosítása az utánpótlás korú sakkozó gyerekek számára.Vajda Albert  (2023.10.22.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Polgár Judittal is találkoztak a gyöngyösi diákok a világsakkfesztiválon

Október 14-én, szombaton immár 5. alkalommal vettek részt a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola diákjai a Polgár Judit Világsakkfesztiválon, amelyet idén kilencedszer rendeztek meg a budapesti Magyar Nemzeti Galériában, tájékoztatott a tanintézmény.SZABÓ ISTVÁN (HEOL)  (2023.10.20.)Cikk besorolása: Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
I. POLGÁRMESTER KUPA APC meghívásos sakkcsapat verseny kiírása

A verseny célja: Apc község és a sakk népszerűsítése, sportbaráti kapcsolatok ápolása, építése, versenyzési lehetőség biztosítása amatőröknek is.Tódor Sándor  (2023.10.19.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
ifj. Földi István Megyei Sakk Emlékverseny

A verseny célja: Emlékezni ifj. Földi Istvánra a gyöngyösi sakkcsapat éltáblás játékosára. Felkészülési lehetőség biztosítása a tanulóknak az előttük álló alapfokú és diákolimpiai versenyekre. Sakkbarátság ápolása.  (2023.10.18.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
XXVI. TARJÁN KUPA Salgótarján, 2023.10.21. szombat 9 óra

A verseny célja: A környékbeli sakkozók számára versenylehetőség biztosítása, a sakkbarátságok ápolása, a diákok számára külön csoportban versenylehetőség biztosítása.Patai József  (2023.10.13.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Döccenősen kezdett a Bolyky Bástya az NB II Erkel csoportjában

A bajnoki évad indító fordulójában hazai pályán fogadta az Egri Bolyky Bástya a Honvéd Aurora (HASE) együttesét az NB II Erkel csoportjában. A mérkőzés versenybírájának tisztét az egri Rauch Ferenc látta el. A forduló legszorosabb eredményét hozva, végül a vendég együttes 7-5-re diadalmaskodott.Szekeres Sándor  (2023.10.08.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei felnőtt csapatbajnokság első versenynapja

Párhuzamosan két bajnokság indult, azonos időpontban a serdülő és a felnőtt CSB. A szokásos első napi döcögés ezért egy kicsit erősebbre sikeredett, de elindulunk. A bajnoki évadot Barna Nándor, a Heves és Nógrád vármegyei megyei sakkszövetségek elnöke, a helyszínt biztosító támogatónk, Szőke István, az Agria Pláza igazgatója, Oroján Sándor önkormányzati képviselő, és Vajda Albert, a Bolyky Bástya csapatvezetője és a technikai feltételek biztosítója nyitotta meg. A bátorító szavak után a mezőny órát indított.Szekeres Sándor  (2023.10.03.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2023/24 évi Heves/Nógrád vármegyei serdülő csapatbajnokság első versenynapja

A szokásos első napi döcögésekkel indult 2023/24-es bajnoki évadunk. Nehezítette az indulást, hogy egyszerre két versenyt kellett elindítani a szervezőknek és csapatvezetőknek, a felnőttek és a serdülők csapatbajnokságát, ráadásul a Plázán belül két helyszínen.Szekeres Sándor  (2023.10.03.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Fantasztikus megyei vonatkozású siker a szlovéniai ifjúsági rapid/blitz EB-n

Befejeződött a szlovéniai ifjúsági rapid/blitz Európa Bajnokság. Ilkó-Tóth András a Hatvani SK és a Testnevelési Egyetem játékosa, rapidban hatvankét induló közül a hatodik, blitzben az ötvenöt induló közül a bronzérmet jelentő harmadik helyet szerezte meg. Csapatban pedig a második táblán játszva, ezüstérmet szereztek.
Szívből gratulálunk Andris!Szekeres Sándor  (2023.10.02.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Sakk csapat Eb: kijelölték a magyar férfi és női csapatot

Kijelölték a novemberi sakk csapat Európa-bajnokságra utazó magyar férfi és női csapatot. Gledura Benjámin a legtöbb Élő-ponttal rendelkező magyar játékos a férfi sakk csapat Eb keretben.B. A. (MTI)  (2023.09.30.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves és Nógrád vármegye serdülő csapat rapid sakkbajnokságának versenykiírása - 2023-2024

A bajnokság célja a serdülő csapat bajnoki cím eldöntése. A sakk sport fejlődésének elősegítése, a sportbarátság és az ifjúsági sakk erősítése, kezdő sakkozók részére verseny lehetőség biztosítása, felkészülés a megyei és országos sakk diákolimpiákra.Hotzi György  (2023.09.28.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
HEVES ÉS NÓGRÁD VÁRMEGYE 2023/2024-es FELNŐTT SAKK CSAPATBAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

A bajnokság célja Heves vármegye sakk csapatbajnoka és Nógrád vármegye sakk csapatbajnoka címek eldöntése Minden Heves vármegyei sportkör és a hagyományoknak megfelelően minden Nógrád vármegyei sportkör nevezheti sakkszakosztályának 10 táblás csapatát.  Mezőkövesd II. csapata is nevezhet a csapatbajnokságra. A nevezés elfogadásáról a Versenybíróság dönt. A 10 főből legalább 2 fő ifjúsági versenyző kell, hogy legyen, akik 2005.január 01. után születettek. Egy ifjúsági versenyzőt helyettesíthet női versenyző, de mérkőzésenként legalább 1 ifjúsági versenyzőnek játszania kell.Hotzi György  (2023.09.28.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A gyöngyössolymosiak Magyarország legjobb tíz csapata között sakkozhatnak

A honi élvonalat jelentő Szuperligában, a 10 csapatot felvonultató GM Szabó László csoportban szerepelhet a 2023/24-es évben a Kékesi SE csapata. Ezzel tovább íródik a gyöngyössolymosi klub történetének aranykötete.Bódi Csaba (HEOL)  (2023.09.29.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
III. Apci Szüreti Sakk Kupa Rapid Sakkverseny

2023. szeptember 16-án negyvenen szálltak ringbe a harmadik apci Szüreti Kupán Vajda Albert versenyvezetésével. Az első helyet, akárcsak az elmúlt évben, Kiss Pál nemzetközi mester (IM) szerezte meg nyolc ponttal, IM Mészáros András (7,5 pont) és IM Németh Zoltán (6,5 pont) előtt. A további helyezettek: Kovács Dániel 6,5 pont, aki holtversenyben szorult a negyedik helyre. Hat pontot szereztek: Inges Zénó, Nagy László (a legjobb eredményt elérő apci induló), Berta István és Éberth Zoltán. Öt és fél pontosak: Farkas Csaba (Apc), Tódor Sándor (Apc), Burghardt József (Apc) és Takács Béla (Apc), valamennyien az Apci SE versenyzői.Szekeres Sándor  (2024.04.17.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
46. Agria Sakkfesztivál: Miszler és Hajdú igazolta a papírformát

Igazolódott a papírforma a 46. Agria Sakkfesztiválon. Az A csoportban – ahol az 1800 és 2400 közötti Élő-pont feletti FIDE-értékszámmal rendelkezők versenyeztek – Miszler Levente FIDE mester végzett az élen hét mérkőzésen szerzett hat ponttal, mögötte Bohati Tamás és Tóth Tamás egyaránt 5,5 ponttal zárt, Bohati javára fél Bucholz pont döntött. A legjobb női versenyző, Kassay Lilla a negyedik helyen zárt. Tóth Balázs  (2023.07.07.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A serdülőknél csapatban az Egri Bolyky Bástya SE és a gyöngyösi Arany iskola fiataljai remekeltek

Ötvenhárman ültek asztalhoz a Heves vármegyei serdülő bajnokságon.  A 15 éven aluli lányok és fiúk két korcsoportban játszottak az érmekért az Agria Parkban. A Heves Vármegyei Sakkszövetség által nagyszerű körülmények között lebonyolított eseményen az Egri Bolyky Bástya SE négy, a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola két aranyérmet szerzett. Bódi Csaba (HEOL)  (2023.05.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Diadalt aratott az egyetlen nógrádi sakkcsapat Hevesben

Véget ért a Heves-Nógrád megyei közös sakk csapatbajnokság, amelynek keretében legutóbb az egri Agria Plázában „estek egymásnak” a felek. Az abszolút rangsor alapján bajnok lett a Salgótarján TSE csapata. A hevesiek közül pedig a Pétervására SE bizonyult a legjobbnak. A megmérettetéseken ebben a versenyévadban már csak nyolc csapat vett részt, hét hevesi és egy nógrádi, a korábbi tíz-tizenkét együttessel szemben.Fodor Orsolya  (2023.04.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Negyedik versenynap

A negyedik versenynappal folytattuk, és be is fejeztük az utolsó fordulóval a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat. A forduló előtt a már szokásossá vált Életmű-díj átadására került sor. Az idén Rauch Ferenc, mindenki Feri bácsija és a Munkácsról Gyöngyösre áttelepült Szatmáry-Révai József, Józsi bácsi vehette át a megyei vezetőség által adományozott díjat. Köszönjük rendkívül értékes munkájukat és reméljük hogy minél tovább köztünk maradva folytatják azt, amit egész életükben mindig is javunkra alkottak.Szekeres Sándor  (2023.04.27.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Hevesi siker a szlovákiai Bátkán

Ismét hevesi sakkozó sikeréről számolhatunk be. A szlovákiai Bátka Open-t (67 induló, 2x15 perces rapid), 2019 után 2023-ban újra Kiss Pál nemzetközi mesterünk nyerte, kilenc játszmából nyolc pontot szerezve (+7, =2). Gratulálunk!


Szekeres Sándor  (2023.04.24.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Újabb hevesi siker az országos Diákolimpián

Újabb hevesi sikerről számolhatunk be a Diákolimpia értékszámos versenyeiről. Majoros Rózsa Evelin, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanulója, az Egri Sakk és Ritmikus Sportgimnasztika Sport Klub és a Csuti Antal SK Zalaegerszeg sakkozója első helyen végzett a Diákolimpia értékszámos mezőnyének L6-os korosztályában. Gratulálunk eredményéhez. Szép volt Rózsa!
 


Szekeres Sándor  (2023.04.18.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Ismét Heves vármegyében az Országos Diákolimpiai cím

Ismét Heves vármegyében az Országos Diákolimpiai cím. A Herédi Általános Iskola tanulója, a Hatvan SK fiatal sakkozója, Ilkó-Tóth András kilencből kilenc pontot szerezve megnyerte a saját, F2 korcsoportját. Gratulálunk Andris! Szép volt!Szekeres Sándor  (2023.04.16.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Harmadik versenynap

A harmadik versenynappal folytattuk a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat. Sajnos, egy-két csapat foghíjasan tudott felállni, "gyermekbetegségek" okán. Különleges meglepetés volt a Kékesi SE felállása. Mind a tíz táblán ifjúsági játékost ültettek le és egy-két meglepetést még mellékeltek mindkét fordulóban.
A versenyévad elejétől vezető Hatvant leváltották. Salgótarján és Pétervására is megelőzte őket. Az utolsó forduló helyosztójában Pétervására és Hatvan egymással játszik. Jó eséllyel közülük kerülhet ki a megyei bajnokcsapat, de a mezőny állása szoros és lehetnek még meglepetések itt is.
A mellékelt képen a Kékesi SE ifjúsági különítménye.


Szekeres Sándor  (2023.03.20.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Második versenynap

Az Agria Plázában folytattuk a Heves-Nógrád megyei bajnokságunkat a második versenynappal. Kellemes, kényelmes helyszín és kiszolgálás, köszönhetően Vajda Albertnek, a Bolyky csapatvezetőjének.
Ennek ellenére, mintha a csapatok siettek volna valahová, szinte példa nélküli, hogy fél órával korábban ért véget minden játszma, mint szokott.


Szekeres Sándor  (2023.02.27.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2022/23-as Megyei CSB: Első versenynap

Kissé havasan, de elindult a 2022/23-as bajnokságunk. Vendéglátónk, Eged István Pétervására polgármestere mondott ünnepi köszöntőt, jó versenyzést kívánva a mezőnynek. A nemrég, 88 éves korában elhunyt Csizmadia Lajos sportvezetőre emlékezett meg egyperces néma felállással a megyei sakktársadalom. A bevezető információk után elindultak a sakkórák...Szekeres Sándor  (2023.01.16.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
In memoriam Csizmadia Lajos

Ma éjjel, életének 88. évében elhunyt Csizmadia Lajos, a Kékesi SE sakkozója. Csizmadia Lajos évtizedekig volt meghatározó alakja, mind Gyöngyös város, mind Heves megye sakkéletének. A 2022-es megyei csapatbajnokság utolsó fordulójában életműdíjjal köszöntötték őt és Engel Tibort a megyei sakkozás vezetői és a csapatbajnokság népes sakktábora. Emlékét megőrizzük.Szekeres Sándor  (2022.09.04.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
45. AGRIA Nemzetközi Sakkfesztivál - Open Eger 2022. július 13-17.

Az Agria Nemzetközi Sakkfesztivál versenysorozat 45. évadának versenykiírása.Vajda Albert  (2022.03.29.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság negyedik versenynapja

A negyedik versenynap hetedik és nyolcadik fordulójával folytatódott megyei bajnokságunk. Talán az óraállításnak köszönhető, de kissé rapszódikus eredményeket hozott a nap.Szekeres Sándor  (2022.03.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22. tanévi diák megyei csapat sakkolimpia végeredménye

Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2021/22. tanévi megyei csapat sakkolimpia végeredményei és fotóalbuma.Szekeres Sándor  (2022.03.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság harmadik versenynapja

A harmadik versenynap ötödik és hatodik fordulójával folytatódott a megyei bajnokságunk. A tarjániak 9-1-es győzelmükkel továbbra is az élen állnak.Szekeres Sándor  (2022.03.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22. tanévi diák megyei egyéni sakkolimpia végeredménye

Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2021/22. tanévi megyei egyéni sakkolimpia végeredményei és fotóalbuma.Szekeres Sándor  (2022.03.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves Megyei alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2021/2022. tanévi diákolimpia megyei sakk csapatversenyének versenykiírása

Heves Megye 2021/2022. tanévi diákolimpia megyei sakk csapatversenyének versenykiírása.Hotzi György  (2022.03.07.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság második versenynapja

A második versenynap harmadik és negyedik fordulójával folytatódott a megyei bajnokságunk. Három csapat tudott győzni mindkét fordulóban.Szekeres Sándor  (2022.02.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2021/22. tanévi diák egyéni sakkolimpia megyei versenykiírása

A bajnokság célja: A megyei sakkbajnoki cím eldöntése és kvalifikáció az országos döntőreHotzi György  (2022.02.08.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2021/22 évi Heves-Nógrád megyei Sakk Csapatbajnokság első versenynapja

Kilenc csapat részvételével, majd kétéves szünet után, ismét ringbe szálltak megyéink sakkmatadorai.Szekeres Sándor  (2022.01.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
II. Hegedűs Rafael Emlékverseny versenykiírása

Hétfordulós OPEN, FIDE értékszám szerző verseny.

Verseny célja, emlékezni Hegedűs Rafaelre, aki több mint 30 évig játszott a mezőkövesdi csapat éltábláin, nem mezőkövesdiként, a hűség szimbólumaként.Rauch Ferenc  (2021.12.17.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves Megyei serdülő sakkbajnokság első versenynapja

A Pétervásárai Művelődésházban, 2021. november 14-én, vasárnap 10 órai kezdéssel rendezték meg a 2021/22-es versenyévad megyei serdülő bajnokságát, alsó és felsős csoportbontásban.Tóth János-Vajda Albert  (2021.11.16.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Földi István Megyei Sakk Emlékverseny

2021. november 6-án a Gyöngyösi Arany János Általános Iskolában megrendezésre került a Földi István Megyei Sakk Emlékverseny.Misi Ágnes  (2021.11.15.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves Megyei serdülő egyéni és csapat rapid sakkbajnokság 2021-2022

A bajnokság célja: a serdülő bajnoki cím eldöntése, 2 csoportos bontásban. A sakksport fejlődésének elősegítése, a sportbarátság és az ifjúsági sakk erősítése, kezdő sakkozók részére verseny lehetőség biztosítása, felkészülés a megyei és országos sakk diákolimpiákra.

Helyszín és időpont: Pétervására, 2021.11.14, vasárnap, 10 óraTóth János  (2021.11.05.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Szomszédvárak küzdelmében az esélyes lehengerlő győzelmet aratott

Az NBII második fordulójában a két hevesi csapat egymással találkozott a Kékesi SE otthonában, Gyöngyössolymoson. Szekeres Sándor  (2021.11.03.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
HEVES MEGYE 2021/2022-es FELNŐTT SAKK CSAPATBAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

A bajnokság célja Heves megye sakk csapatbajnoka és Nógrád megye sakk csapatbajnoka címek eldöntése.Hotzi György  (2021.10.20.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Felemás kezdés az NB-s csapatainknál

A Kékesi SE biztos győzelemmel, az Egri Bolyky Bástya SE pedig kisarányú verességel vette az NB II Erkel csoportjának első fordulóját.Szekeres Sándor  (2021.10.13.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
84 éves játékos is erősítette a Kempelen sakkverseny mezőnyét

A legjobb megyeszékhelyi indulók közvetlenül a dobogósok mögött végeztek az Andornaktálya SE és az Egri Bolyky Bástya SE rendezvényén.Bódi Csaba  (2021.10.13.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Különleges képességfejlesztő módszer alkalmazásáért ismerték el a gyöngyösi iskolát

A Gyöngyösi Arany János Általános Iskola megyénkben elsőként kapta meg a Polgár Judit Sakk Alapítvány kuratóriumától a Sakkpalota program referenciaintézménye címet egy különleges képességfejlesztő módszer alkalmazásáért.Szabó István  (2021.10.13.)Cikk besorolása: Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Elindultunk!

Egy-másfél év után ismét ringbe szállt a sakkvilág színe-java, apraja-nagyja. Meddig tart az idei csébénk, csak a vírus tudja. Amíg mehet, játszunk.Szekeres Sándor  (2021.10.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kellemes Ünnepeket!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván minden Kedves Sporttársnak és családjának a vezetőség.Barna Nándor  (2020.12.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Rendkívüli közlemény

Az koronavírus járvány miatt az idén nyárra tervezett Sakkolimpia, FIDE Kongresszus és Fogyatékosok Sakkolimpiája elmarad, a jövő nyárra halasztották!Barna Nándor  (2020.03.25.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A Magyar Sakkszövetség rendkívüli közleménye

A Magyar Sakkszövetség rendkívüli közleménye, összhangban a Kormány 2020. március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.Szabó László  (2020.03.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 9-10. fordulója

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 9-10. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.12.31.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az Energia SC és az Andornaktálya is mattolta ellenfelét

Mindkét NB-s csapatunk sikerrel vette a február 19-es hétvégi akadályt.Sike Károly (HEOL)   (2020.03.05.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/20 évi serdülő bajnokság 3-4. fordulója

A 2019/20-as évi serdülő egyéni és csapat versenyének 3-4. fordulóját rendezték meg Pétervásárán, 2020. február 29-én.Tóth János  (2019.11.23.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Koronavírus tájékoztató

Tisztelt Szövetségek!

Az Országos Sportegészségügyi Intézet és a Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálat a mellékelt tájékoztatókkal igyekszik támogatást nyújtani a koronavírus fertőzést megelőző és lakossági tájékoztató akciókhoz.Dr. Toman József  (2020.02.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/2020 évi Heves Megyei serdülő egyéni és csapat rapid sakkverseny kiírása

Heves Megyei serdülő egyéni és csapat rapid sakkverseny versenykiírása.Tóth János  (2020.02.25.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Ökocentrum Kupa - Farsangi Egyéni Sakkverseny - Poroszló, 2020. február 15. szombat

Főként a helybéli, a Tisza-tavi és Kelet-magyarországi települések amatőr sakkozóit várjuk szeretettel. Célunk a sakkjáték népszerűsítése, versenylehetőség biztosítása a sportegyesületekben játszó és azon kívül álló sakkozók részére.  A Tisza-tavi Ökocentrum bemutatása, népszerűsítéseRauch Ferenc  (2020.02.05.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves megye 2019/20-as tanév megyei diák sakkolimpia egyéni eredményei

Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2019/2020. tanévi diák egyéni sakkolimpia megyei végeredményei, csoportonkénti bontásban.Szekeres Sándor  (2020.01.29.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 7-8. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 7-8. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2020.01.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Mátra Kupa FIDE értékszámszerző sakkverseny

A 2020-as Mátra Kupa FIDE értékszámszerző sakkverseny versenykiírásaRauch Ferenc  (2020.01.20.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Gorda Ferenc és Mátrai László Emlékverseny

A 2020-as Gorda Ferenc és Mátrai László Emlékverseny versenykiírásaRauch Ferenc  (2020.01.20.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves megye 2019/2020. tanévi diák sakkolimpia egyéni versenykiírása

Alap- és középfokú nevelési-oktatási intézmények 2019/2020. tanévi diák egyéni sakkolimpia megyei versenykiírása.Hotzi György  (2020.01.12.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 5-6. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 5-6. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.12.31.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
NB I/B: negyedik helyen telel az Energia SC

Az NB II-es Andornaktálya SE remizett a Gödöllő vendégeként. Sike Károly (HEOL)   (2019.12.31.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Energia SC: elnöki látogatás Gyöngyösön

Régiós megbeszélés helyszínéül szolgált a mátraaljai város.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.12.12.)Cikk besorolása: Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
A 2019/20 évi serdülő bajnokság 1-2. fordulója

A 2019/20-as évi serdülő egyéni és csapat versenyének első két fordulóját rendezték meg Pétervásárán, november 16-án.

 

 Tóth János  (2019.11.23.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves-Nógrád megye 2019/20-as CSB 1-4. fordulójának eredményei

Heves-Nógrád megye 2019/20-as Sakk CSB 1-4. fordulójának eredményei és állása (fotóalbum).Szekeres Sándor  (2019.10.24.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
XXI. TARJÁN KUPA versenykiírása

Ismét megrendezzük a szokásos rapid sakkversenyünket Salgótarjánban, ezúttal szeptember 28-án, szombaton 9 órától a Táncsics Mihály Szakközépiskolában ("Közgé") várunk benneteket - a Bíróság épülete mögött.

Patai JózsefPatai József  (2019.09.19.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves Megye 2019/20-as felnőtt sakk csapatbajnokságának versenykiírása

Heves és Nógrád megye 2019/20-as felnőtt sakk csapatbajnokságának versenykiírása. A verseny rendezője a Heves Megyei Sakkszövetség.Hotzi György  (2019.09.06.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Csapatbajnoki beharangozó

A 2019/20-as HEVES-NÓGRÁD megyei sakk csapatbajnokságban  tizenkét csapat indul. Összesen hat versenynapunk lesz. Október hatodikán indulunk. Két további versenynap 2019-ben: október 20 és november 24. Szekeres Sándor  (2019.09.05.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Sakkszimultán a gyöngyösi Fő téren szeptember 14-én

A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál keretén belül, 2019. szeptember 14-én 17 órai kezdettel a Gyöngyösi Energia SC NB I/B-s sakkcsapatának tagja, Blaskó István nemzetközi mester  bemutató sakkszimultán tart. Helyszín:  Gyöngyös, Fő tér. A rendezvény díjmentes.Barna Nándor  (2019.08.28.)Cikk besorolása: Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Rapidban hazai legjobb az egri nagymester

Almási Zoltánt is maga mögé utasította a 148 fős mezőnyben. Az idei magyar rapidsakk-bajnokságot, egyben a 4. Csaba Árpád-emlékverseny Gledura Benjámin nyerte. Az egri nemzetközi nagymester 13 fordulós, svájci rendszerben lebonyolított pénzdíjas tornán 10,5 pontot gyűjtött, míg a második helyen végzett Almási Zoltánnak csak tíz egységre futotta az Ajkán rendezett viadalon.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.07.22.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
To Nhat Minh nyert a 43. Agria Sakkfesztiválon

A B-csoport küzdelmeit Barabás Tibor nyerte a hevesi megyeszékhelyen rendezett viadalon.  A leginkább esélyesnek tartott Hajnal Zoltán nemzetközi mester végül a tizedik helyen fejezte be a versenyzést – fogalmazott az ünnepélyes eredményhirdetést követően a szervezők nevében Rauch Ferenc. – Még mielőtt azt gondolnák, hogy kipécéztem magamnak Zolit, ezzel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy mennyire kiegyenlített küzdelem zajlott. Előzetesen csak merész jóslatokba bocsátkozhattunk a végső sorrendet illetően, aztán az asztalnál máshogy alakultak a mérkőzések.Sike Károly (HEOL)  (2019.07.21.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Egyértelmű esélyes nélkül rajtolt a 43. Agria Sakkfesztivál

Vasárnap kora délután hirdetnek győztest az Egerben zajló 43. Agria Sakkfesztiválon. Címszerző versenyként hirdettük meg az idei Agria Sakkfesztivált, a kilenc forduló során nagymesteri címet szerezhetnek az arra érdemesek – tájékoztatott a szervezők nevében Rauch Ferenc. – A nyolcvanöt főt számláló mezőnyt két részre osztottuk, elkülönítve ezzel a 1900 fölötti és alatti FIDE-értékszámmal bíró versenyzőket. Az esemény rangját emeli, hogy a nevezők között nagymester és nyolc nemzetközi mester is található.Sike Károly (HEOL)   (2019.07.16.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Egyéni beszámolók Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
43. Agria Sakkfesztivál: nyitány a Dobó bástyában

Hatvan fiatal lépett a bábukkal a várban. Majoros Rózsa, a házigazda Egri SRSK játékosa nyerte hétfőn kezdődő a 43. Agria Sakkfesztivál előversenyeként szolgáló utánpótlásviadalt. Az egri vár Dobó bástyájában hatvan gyermek játszott egymással.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.07.15.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Hatvan ifjú lépdel a Dobó bástyában

A 43. Agria Sakkfesztivál előversenye vasárnap a várban. Vasárnap délután két órától az egri vár Dobó bástyája szolgál helyszínként az Agria Sakkfesztivál gyermekversenyének. Az Egri SRSK hat fordulós, svájci rendszerben, 10–10 perces játékidővel bonyolítja le a viadalt, amely felvezetést jelent a hétfőn kezdődő 43. Agria Sakkfesztiválra. A hagyományos versenyt a megyeháza Barkóczy termében rendezik július 15. és 21. között. Ugyancsak hétfői esemény, hogy az Egri Sportmúzem a sakkal bővíti tárlatát. Tizennégy órai kezdettel ünnepséget tartanak a Lázár Rita igazgatta intézményben, ahol Gledura Benjámin nemzetközi nagymester csillogó relikviát versenyen készült fotói környezetében láthatják az érdeklődők.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.07.12.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Egri sakkélet: nagy lépések előre

A 2024-es sakkolimpia magyarországi rendezésének lehetősége, a 43. Agria Sakkfesztivál, az NB II-be pályázó egri csapat és Majoros Rózsa ifjúsági válogatottsága szerepelt a középpontban az egri városháza üvegtermében tartott pénteki sajtótájékoztatón. Bódi Csaba (HEOL)  (2019.06.28.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Ifjúsági hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Top százba lépett a 19 éves egri nagymester

A tervek között most már a 2700-as ponthatár elérése szerepel. Június elsejétől hivatalosan is a világ top száz sakkozója közé tartozik Gledura Benjámin. Az Egerben élő nemzetközi nagymester 2654 Élő-pontja a 96. helyet jelenti a legjobbak között.

 Bódi Csaba (HEOL)  (2019.06.07.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Energia SC: hibátlan mérleggel bajnok a két évvel ezelőtti utolsó

Azok után, hogy 2017-ben majdnem búcsúzott az NB II-től az akkor még Mátra SE néven szerepelt gyöngyösi csapat, a 2018/19-es idényt százszázalékos teljesítménnyel nyerte az Energia SC együttese. Az NB II. Erkel-csoportjában a 9., vagyis az utolsó forduló rangadója döntött az aranyérem sorsáról. A gyöngyösiek a legfőbb rivális BEAC I. Barcza gárdájának vendégeként ültek asztalhoz és nyertek szoros csatában 6,5:5,5-re. A győzelem eredményeként a bajnoki cím a 2019/20-as szezonra NB I/B-s indulási jogot jelentett az ESC-nek, amely a tavalyi ötödik helyről lépett előbbre.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.05.15.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Füzesabony a bajnok Heves megye 2018/2019-es sakk csapatbajnokságán

Utolsó fordulóig szoros versenyfutás volt az első és második helyezett, Füzesabony és az Egri SRSK csapata között. Az utolsó forduló után mindkét csapatnak 66.5 pontja volt azonos meccspont mellett. Végül az egymás elleni eredmény döntött a 2018/2019 évi bajnokcsapat javára.Szekeres Sándor  (2019.05.06.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Mátra-kupa: az utolsó fordulóban dőlt el az elsőség

A verseny kisebb létszámát (38) részben a verseny erőssége pótolta. Esélyeshez méltóan To Nhat Minh nemzetközi mester győzelmével ért véget a mátrafüredi Mátra-kupa nemzetközi verseny. A legmagasabb Élő-pontszámmal induló (2384) nemzetközi mester a hetedik, utolsó fordulóban Mészáros András ugyancsak nemzetközi mesterrel vívott rangadót az első helyért. A játszma döntetlennel végződött, és így To Nhat Minh azonos pontszámmal, jobb Buchholz-számmal végzett az első helyen.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.04.28.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Húsvéti mattolások következnek Mátrafüreden

Négy napon át négy nemzet sakkozói adnak egymásnak mattot a Mátra-kupa FIDE-értékszámszerző versenyen. A mátrafüredi Erdészeti középiskolában csütötrtökön délben kezdődik és vasánap 14 órakor zárul az Energia SC Gyöngyös hagyományos húsvéti rendezvénye. A főszervező, Csizmadia Lajos tájékoztatása szerint a mezőny létszáma megközelíti a tavalyi negyvenhetet, míg a verseny erőssége meghaladja a 2018-as viadalt, ugyanis két nemzetkezi és négy FIDE-mester is nevezett az eseményre.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.04.20.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az egri sakkozó lemaradt az ezüstről, de a Világkupán ott lesz

Szkopjéban365 fős mezőnyben ült asztalhoz Gledura Benjámin. Gleduda Benjámin számára nagy jelentőséggel bírt az 11., egyben utolsó forduló a sakkozók 20. Európa-bajnokságán . A 19 éves nemzetközi nagymester legyőzésével a svéd Nils Grandelius a zárókörben szerezte meg a második helyet. Ha az egri fiatal nyert, akkor övé az Eb-ezüst, így viszont meg kellett elégednie a 19. hellyel. Ezzel együtt ott lehet az oroszországi Hanti-Manszijszkban rendezendő 128 résztvevős, kieséses rendszerű világkupán, amelyre Szkopjéban huszonketten vívták ki a részvételi jogot.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.04.03.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Az Energia SC hátát nézi a mezőny

Az NB II. Erkel csoportjának 7. fordulójában mindkét megyénkbeli csapat hazai környezetben győzött. Sike Károly (HEOL)   (2019.03.15.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Kempelen: Kiss Pál veretlenül az élen

Nemzetközi mester és két FIDE-mester is indult.  A Maklár SE csapatának éltáblása, Kiss Pál nemzetközi mester győzelmével ért véget a Kempelen-emlékverseny Andornaktályán. A hagyományos rapidviadalon harmincnyolc játékos ült asztalhoz, köztük egy nemzetközi mester és két FIDE-mester. Az Andornaktálya SE által az Ady Endre Művelődési Házban szervezett esemény résztvevőit a település polgármestere, Vámosi László köszöntötte.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.02.19.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Gledura csak a győztestől kapott ki

Tizenhárom világranglista-pontot szerzett Bendzsi. Wijk aan Zee a sakkvilág elitmezőnyét vonultatta fel a Tata Steel Chess 2019 nevet viselő nemzetközi körversenyen. A holland településen rendezett viadal Master csoportjában Magnus Carlsen és társai, vagyis a jelenlegi világbajnok és a közvetlen élcsoport tagjai ültek asztalhoz, míg a Challangers kategóriában az ugyancsak rendkívül erős második vonal képviselői mozgatták a bábukat. A 14 meghívott 13 fordulós versenyen körmérkőzéses formában döntött a helyezésekről. Gledura Benjamin öt győzelmet aratott, hétszer remizett és csupán a végső győztes Vladiszlav Kovalevtől kapott ki.Bódi Csaba (HEOL)  (2019.01.29.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Mátra Kupa FIDE értékszámszerző sakkverseny versenykiírása 2019.

Mátrafüred, 2019 április 18-21Rauch Ferenc  (2019.01.02.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Andornak, Energia: így kell ezt!

Mindkét megyénkbeli csapat győzött a hétvégén az NB II Erkel csoportjának 2. fordulójában.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.11.22.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Csizmadia 45 év múltán átadta a stafétát

Mérföldkövet jelent, hogy több mint négy évtized után úgy kezdte a 2018/19-es bajnoki idényt a gyöngyösi csapat, hogy szakosztályvezetőként már nem Csizmadia Lajos irányítja az NB II. Erkel csoportjában szereplő gárdát. Az Andornaktálya elleni fölényes győzelmet (9,5:2,5)már másképp élte meg Csizmadia Lajos. A kiváló rajtnak természetesen örült a korábbi szakosztályvezető, mint ahogy annak is, hogy a legutóbbi kiírásban talpra állt és az ötödik helyen végzett, az előző évben kudarcot vallott együttes. Az 1973-tól vezénylő Csizmadia úgy adhatta át a stafétát utódjának, hogy a tervek szebb reményekre jogosítják a korábban Mátra SE néven szerepelt alakulatot.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.11.07.)Cikk besorolása: Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Energia SC: lelépték a megyei riválist

Az NB II-es rajton fölényesen győztek a gyöngyösiek. Megyei riválisok ültek asztalhoz egymással szemben a 2018/19-es NB II-es csapatbajnokság nyitányán. A gyöngyösi mérkőzésen igazolódtak az erőviszonyok, az Energia SC együttese fölényesen győzött az andornaktályai legénység ellen.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.10.31.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Csapatbajnokság Versenybeszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Heves megye 2018/2019-es sakk csapatbajnokság versenykiírása

Heves megye 2018/2019-es felnőtt sakk csapatbajnokságának versenykiírása.Hotzi György  (2018.09.18.)Cikk besorolása: Versenykiírások LEJÁRT IDŐPONTÚ    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
EKE-bronz Vasból az egrieknek

Miskolc után Szombathelyen is jól léptek a gyakorlósok. A diákolimpia Miskolcon rendezett egyéni értékszámos kategóriájában Koncz Helga (I. korcsoport) bajnoki címet szerzett, Majoros Rózsa (IV. kcs.) pedig ezüstérmesként zárt.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.04.10.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Ifjúsági hírek    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Mátra-kupa: csak megszorítani tudták a győztest

Ezúttal is sok 18 év alatti sakkozó szerepelt a mezőnyben.  Esélyeshez méltóan To Nhat Minh nemzetközi mester nyerte a Mátra-kupa FIDE-értékszám-szerző versenyt. A mátrafüredi rendezvényen negyvenheten ültek asztalhoz. A négynapos viadalra előzetesen hatvanan jelezték nevezésüket, ám a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt több román, cseh és magyar sakkozó is lemondta a részvételt, így negyvenheten ültek asztalhoz.Bódi Csaba (HEOL)  (2018.04.04.)Cikk besorolása: Versenybeszámolók Egyéni beszámolók    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
Barna az új király a fehér-fekete világban

Barna Nándor személyében Gyöngyösre került a Heves megyei ,,sakk-király” cím. Az elnöknek mátraaljai személyt választott szövetség érkezésével új lendületet kapott a sportág.Bódi Csaba (HEOL)  (2017.10.18.)Cikk besorolása: Szövetségi hírek Egyéb híranyagok    Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 


 
 STATISZTIKA
 TÁRSOLDALAK

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


REGISZTRÁCIÓ
 Tárhelyszolgáltatónk

Unsoft.hu

Kapcsolat

Levél a webmesternek

 
  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Meglátások
  Ősmagyar nyelvek
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  Szekeres Sándor: Ringsted utca története röviden
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Unsoft.hu
  Egyszerű játékok a sakktáblán
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken
 

ONLINE CHESS SCHOOL
AND MATERIAL
COLLECTION

ONLINE
SAKKISKOLA
ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY

 

Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.